Modna revija Biljane Regan u Ruskom domu u Vašingtonu

U Ruskom domu u Vašingtonu, organizacija DC „UR Citizen“ Project priredila je 13. januara modno- umetničku manifestaciju, koncert i prijem za prikupljanje sredstava za svoje programe. Događaj je bio prilika da se obeleži pravoslavna Nova godina, koju Srbi i druge nacije tradicionalno proslavljaju širom sveta. Vrhunac večeri bila je modna revija Šapčanke Biljane Regan, koja je predstavila svoju privatnu kolekciju tradicionalnih kostima, oglavlja i nakita iz različitih regiona Srbije i Balkana. Zanimljivo je da su odabrani delovi njene kolekcije stari više od jednog veka.

Biljanu Regan, koja već sedam godina živi i radi u Americi, istovremeno ne zaboravljajući korene i stalno radeći na promociji srpske kulture i tradicije prezentovanjem narodnih nošnji, priznale su Ambasada Srbije, Kongresna biblioteka i Američki savet za međunarodno obrazovanje, vrednujući njenu posvećenost, kvalitet rada i doprinos promociji srpske kulture u Sjedinjenim Državama.

U intimnom, elegantnom okruženju Doma Rusije, sopran i solista Olga Orlovskaya izvela je pesmu „Granada“ Avgustina Lare, uz klasičnu gitarsku pratnju virtuoze Anna Kusner.

Okružena oduševljenim gostima koji su fotografisali njene modele, Biljana Regan je otkrila da je ovom revijom predstavila samo mali deo svoje bogate kolekcije i da kontinuirano radi na promovisanju i proširenju autentične odeće, nakita i pribora iz balkanskog regiona i sklapanju izložbe koja će postati trajna.

 

Exit mobile version