Mleko u fontani na Međunarodnom sajmu poljoprivrede

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Umesto vode, fontanu na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu zamenilo je mleko koje su skrećući još jednom pažnju na problem sa kojim se suočavaju prosuli proizvođači mleka iz svih krajeva Srbije. Za to vreme ministar Nedimović je u sajamskoj hali dodeljivao nagradu Imleku u kategoriji firme koja uspešno posluje. Istom onom Imleku koji je u razgovorima sa proizvođačima mleka isticao kako ne može da odgovori na njihove zahteve zbog lošeg poslovanja. Šta je istina, ko, koga i zašto laže?

Podsećamo vas da su proizvođači mleka mirno protestvovali, pregovarali, prosipali mleko, ponovo pregovarali i da se i pored obećanja datih pred izbore nije ništa rešilo. Problem je veliki i zahteva hitnu reakciju. Ovi ljudi ne traže da im neko nešto pokloni, traže samo uslove u kojima mogu normalno da rade. Osam godina proizvođačka cena ne raste, dok su svi troškovi proizvodnje višestruko veći. Ukoliko se hitno cena mleka ne poveća na 65 dinara/litru, za sedam meseci javiće se nestašice. Proizvođači mleka ne mogu više da opstaju uz ovakve paritete, to znači da stanovništvu preti opasnost da na tržištu ne budu dovoljne količine mleka.

Ministarstvo mora hitno da reaguje, kako nam ne bi za nekoliko meseci govorili kako je kriv rat u Ukrajini, strine i tetke koje prave sok od zove ili bake koje prave sir i kajmak!

GG „OPSTANAK“

Exit mobile version