MINISTRI 

Humoreskica

Ovi odlazeći ministri u šerifovom okrtugu se utrkuju koji će biti bezočniji kako bi i u novom mandatu opravdali poverenje svoga šefa. Tako nam ministar naših para i lopov intelektualne svojine obećava povećanje plata i penzija, iako budžet okruga ni pas nema za šta da ujede. Ministar zdravlja nam obećava domaću vakcinu, koju samo šerifovi podanici mogu dobiti. Ministar (ne)kulture opravdava napad huligana na izložbu stripa i karikature, a ŽEKSu, zbog svega što čini na uništenju srpske kulture ne sme ni na senku da stane.

Ministar Julin (to je onaj genije, koji je za 15 dana odslužio vojni rok , položio zakletvu i postao minikstar vojni) nas svađa sa susedima, a u slobodnom vremenu plevi „povrće“ u Jovanjici. Ministarka pravde se ni ne pojavljuje, jer je pravdi u šerifovom okrugu zabranjen pristup. Ali, tu je ministar (ne)obrazovanja, koji je onomad izjavio da ga ne interesuju zahtevi studenata. Ni ministra policije ne intertesuje što se u glavnom gradu prangija svakodnevno kao u Čikagu u vreme prohibicije i što svakoga dana poneko izgubi glavu. Važno je šerifovom dežurnom panduru da u njegovu bratiju ne sme niko da puca. Naravno ne treba zaboraviti ni ministarku za šminku i infrastrukturu, koja se više brine o ovoj prvoj, nego o drugoj  obavezi.

Da sve bude pod kontrolom, brine se naš čale, koja će ponovo biti na čelu vlade „kontinuiteta“. Bože, ima li te? Treba to istrpeti do vanrednih parlamentarnih izbora. Ako ovu vlast preživimo.

Rade Đergović 

Exit mobile version