Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović otvorila pružni prelaz u Majuru

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je danas pružni prelaz u Majuru. Ona je podsetila da je to bio najnebezbedniji pružni prelaz u Srbiji, te da je godišnje zbog toga bila najmanje jedna saobraćajna nesreća.

-Na teritoriji Srbije nebezbedno je 75 pružnih prelaza, 38 smo završili prošle godine, ostale ćeo završiti u toku ove godine. Železnice Srbije su uložile blizu 15 miliona dinara u izgradnju- rekla je Mihajlovićeva.

Ona je nakon toga obišla štand aktivista Srpske napredne stranke u Šapcu, gde je najavila izgradnju Fruškogorskog koridora Novi Sad- Ruma- Šabac.

-Pozivamo građane Šapca da nam daju poverenje da nastavimo da sprovodimo reforme. Ulagaćemo u infrastrukturu grada, smanjiti nezaposlenost i dovesti investicije, a gradićemo i fruškogorski koridor, Novi Sad- Ruma- Šabac krajem ove godine. Projektno- tehnička dokumentacija će biti gotova za mesec dana- objasnila je ona i dodala da je Vlada finansijski stabilna i može da da garancije, te da su kineski i turski investitori zainteresovani za projekat.

  1. Dimitrijević
Exit mobile version