Milan Ostojić Sandokan tužio Nebojšu Zelenovića za povredu časti i ugleda

Milan Ostojić Sandokan tužio je gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića za povredu časti i ugleda, čime je, kako je naveo, narušio sliku o njemu i njegovoj karijeri. Zelenović je u utorak dao izjavu u Osnovnom sudu u vezi sa tužbom koja mu se stavlja na teret.

-Svi u Šapcu znaju ko je Milan Ostojić Sandokan, čovek koji je pravosnažno pred našim sudovima osuđen za najteži kriminal u Srbiji koji srpski zakoni poznaju. Kada sam saznao da on kao takav organizuje aktivnosti i kampanju Srpske napredne stranke sa tim sam morao da upoznam javnost. Nakon ovih izbora u našem gradu, mislim da je sva javnost u Šapcu na kraju i videla kao izbori izgledaju i koja je uloga Sandokana u njima. On u ovoj tužbi ističe da sam povredivši njegovu čast i ugled narušio sliku o njemu i njegovoj karijeri. Drugo, stvorio sam lažnu sliku o njemu i zbog toga treba da platim 300 hiljada dinara. U takvoj Srbiji mi živimo. Nastavljamo da se borimo, nećemo se predati. Siguran sam da ovakva slika ovakve Srbije mora da bude pobeđena. Nema predaje- poručio je Zelenović u utorak ispred Osnovnog suda.

Milan Ostojić prvostepeno je osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu 2013. godine, u sklopu postupka protiv takozvane Šabačke grupe, nazivane i „Mačvanskim klanom“, gde je označen kao organizator. Apelacioni sud ga je u decembru 2015. godine osudio za podstrekivanje na ubistvo Siniše Kromeka, a oslobodio ga za još jedno podstrekivanje na ubistvo i zločinačko udruživanje, kao i za trgovinu drogom.

D.Dimitrijević

Exit mobile version