Miketić: Šapić je Beogradu donosio zlato, a sada tone u blato

Lažni sukob Vesić – Šapić, potom i jeftina predstava oko «skidanja» Vesićevih ljudi, lažni manevar disciplinovanja gradonačelnika od strane premijerke Brnabić i slične šarade  služe samo kao nov medijski trik čime se bi se, očekuju oni, građani i novinari trebalo baviti.

Iza tog nameštenog «sukoba» i špijunskih igri tipa: Vučić – Stefanović, Vesić – Šapić, Vulin – Mihajlović, jednostavna je istina: svi ti likovi i prolazni činovi,  služe jedino ovom kartelu da što veću pljačku odrade u što duže  vreme provedeno na vlasti.

Zato, predlažemo gradnočelniku Brograda, jedine evropske metropole koja svoje fekalije ispušta pravo u reke, da ako želi kvalitetan tim koji će voditi Beograd, počne da poštuje zakon Srbije, da za direktore javnih preduzeća raspiše javne konkurse, da rušenje nelegelne gradnje započne od svoje kuće na Bežaniji ili tajkunskih vila na Savi, da ako želi čistu vodu – zabrani gradnju na beogradskom vodoizvorištu Makišu, da ako ne želi korupciju – otpusti sekretara za investicije grada, onog što je uzeo novac za zamenu vodovodnih cevi u Kraljice Marije i Dušanovoj, a ipak ostavio stare koje pucaju, da Čučkoviće, odgovornog za obranovačku katastrofu uputi u tužilaštvo – a ne u Veće grada, i da hitno zabarni rušenje zdanja koja su pod zaštitom države – jer  nam naša kultira nestaje pred očima, a biseri arhitekure postaju samo parcele za gradnju solitera. I to samo za početak!

Jer, ukoliko je Šapić ipak poželeo da ga građani drugačije doživljavaju nego prethodnika v.d. Vesića, moraće da  promeni suštinu, čitvavu metodologiju upravljanja gradom, a ne da učestvuje i potpiruje lažne sukobe, dok, kao i njegov prethodnik, služijedino kao šarena varalica i mutivoda daljoj pljački i destrukciji grada.

Nekada je on ovom gradu donosio zlato, a sada je pristao da tone u blato i služi kao paravan za varvarsku pljačku i destrukciju grada.

Exit mobile version