„Metaloplastika“ se seli iz Hale „Zorka“ do 1. juna

Grad Šabac i dalje otvoren za razgovore sa vlasnikom AIK bankom

U cilju rešavanja pitanja vlasništva nad objektom Hale sportova „Zorka“, Grad Šabac je u proteklom periodu pokrenuo inicijativu i intezivirao pregovore sa vlasnikom AIK bankom, ali da dogovora nije došlo, te će RK „Metaloplastika“ od juna morati da potraži nove prostorije, rečeno je u sredu na konferenciji za novinare u trofejnoj sali.

Grad je u nameri da postigne dogovor, a kao korisnik javnih sredstava, u obavezi da naruči procenu vrednosti objekta, što je i učinjeno u međuvremenu, a po zakonu je obavezan da poštuje procenjenu vrednost

-Institut za građevinarstvo i arhitekturu DOO Novi Sad, kao licencirana institucija, vrednost Hale je procenio na iznos od 710 hiljada evra, što je i bila zvanična ponuda Grada za kupovinu. Ovu ponudu izložili smo predstavncima banke na sastanku održanom početkom maja i podsetili na činjenicu da je Grad zakupac tog prostora pet godina i da je u proteklom periodu u investiciono održavanje uloženo oko 500 hiljada evra. Banka je tu ponudu odbila, postavljajući cenu od 1,3 miliona evra, što značajno premašuje procenjenu vrednost. Nakon toga Grad je ponudio da i dalje, po dosadašnjim uslovima, bude zakupac Hale, do prodaje objekta potencijalnom vlasniku, što je banka takođe odbila. Kao Grad, zahvalni smo na dosadašnjoj dobroj saradnji i razumevanju koje je banka pokazala otvaranjem vrata Hale do završetka rukometnog takmičenja- naveo je član Gradskog veća Dragan Nikolić.

Imajući u vidu novonastalu situaciju i zahtev AIK banke da prostor bude slobodan do kraja maja, mi ćmo postupiti u skladu sa zahtevom, a sportistima će, do trajnog rešenja pitanja smeštaja, biti obezbeđen adekvatan prostor. Kako novonastala istuacija bitno menja planove grada i korisnika Hale, u narednom periodu biće previđena izgradnja adekvatnog sportskog objekta, koji će zadovoljiti potrebe i standarde takmičenja i redovnih treninga velikog broja sportista. Grad je spreman da uloži u takav objekat, budući da šabački sportisti svojim rezultatima i velikim uspesima to zaslužuju, podvukao je Nikolić.

Direktor RK „Metaloplastika“ Slaviša Stojinović podsetio je da taj klub od 1. juna 2017. godine upravlja Halom, te da je u tom periodu mnogo uloženo u rekonstrukciju u nadi da će jednog dana postati vlasništvo Grada.

-Ophodili smo se prema ovom prostoru domaćinski, mnogo sredstava smo uložili, od rasvete, sređivanja prostorija, kompletnog renoviranja svlačionica, toaleta, da bi danas izgledao što reprezentativnije. Predstoji težak period za klub, verujemo da ćemo uz podršku Grada izaći iz ove situacije. Svi iz „Metaloplastike“ smo emotivno vezani za ovu halu i nije laka situacija za nas. Nadamo se da ćemo se plasirati u SEHA ligu i ispuniti naše sportske ciljeve. Zahvalni smo AIK banci što nam je izašla u susret da u ovom prostoru završimo prvenstvo i što su rok za naše iseljenje produžili do početka juna- poručio je Stojinović.

U rukovodstvu Grada naglašavaju da neće odustati od tog prostora, te da su otvoreni za dalje razgovore o kupovini Hale. Do sada je mesečni zakup Grad plaćao 900 evra, dok su režijski troškovi i tekuće održavanje na godišnjem nivou iznosili od osam do devet miliona.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version