Meštani Slepčevića novac od poreza na imovinu uložili u puteve

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima, posetio je u petak selo Slepčević gde je u toku šljunčenje atarskih puteva koje se finansira od novca prikupljenog od poreza na imovinu. Od ove jeseni, građani 52 seoske mesne zajednice će imati priliku da neposredno odlučuju kako će trošiti taj novac.

-Sve mesne zajednice koje su ranije donele odluku da svoj novac od poreza potroše na konkretne projekte, sada već izvode radove. U Šapcu nema demagogije i ono što su građani odlučili sada se realizuje. Pozivam građane da se prijave i učestvuju u postupku neposrednog izjašnjavanja da bismo čuli pravu narodnu volju. Želimo da čujemo šta oni misle da je najvažnije da se uradi u njihovom mestu i da se nakon toga realizuju predloženi projekti, kao što su to učinili u Slepčeviću- istakao je Zelenović.

Prema rečima pomoćnice gradonačelnika za uključivanje građana Jelene Topalović Petrović, Mesna zajednica imaće na raspolaganju 2,4 miliona dinara na jesen, a o tom budžetu odlučiće građani mesne zajednice u postupku nesposrednog izjašnjavanja.

-Potrebno je je da potpišu izjave koje će im doneti anketari kad budu posetili domaćinstvo ili u prostorijama mesne zajednice ili mesne kancelarije. Na taj način stiču mogućnost da učestvuju u postpuku neposrednog izjašnjavanja, da glasaju o ponuđenim predlozima ili da ih i sami predlože, ukoliko su platili porez- objasnila je Topalović Petrović.

Kako je istakao predsednik Saveta Mesne zajednice Slepčević Slavko Ivanić, blizu milion dinara uloženo je u održavanje puteva. U planu je da se urade dve trafostanice (prema Duvaništu i Bogosavcu) i da se obnovi asfalt na putevima, a građani će nakon upisivanja u spisak za glasanje imati mogućnost da sami predlože ideje koje će se pored predloga Saveta naći na glasačkoj listi.

Meštanin Radovan Ivanić smatra da bi trebalo da se uredi seosko groblje, ali i da se asfaltiraju ulice. On pozdravlja odluku da se stanovnici sela izjasne o tome šta bi trebalo da se uradi u njihovoj mesnoj zajednici, kako bi se poboljšao kvalitet života svih meštana.

D.Dimitrijević

Exit mobile version