Međunarodna biciklistička trka „Beograd Banjaluka“ u Šapcu 22. aprila 2021. godine

Sastanak sa predstavnicima organizacionog odbora Međunarodne biciklističke Trke „Beograd Banjaluka“ održan je danas u Gradskoj kući. Sastanku su prisustvovali dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik grada Šapca, Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Republike Srbije, Nemanja Matić, direktor medija i Sanja Nikšić, stručni saradnik.

Za 2021. godinu, Grad Šabac je planiran za domaćina jednog od etapnih mesta Trke, i to simbolično 22.aprila na dan Grada Šapca i Banja Luke.

-Grad Šabac prirodno pripada ovoj trci i mislim da smo možda ispravili istorijsku nepravdu. Trka jako dugo postoji a grad Šabac nije uzimao učešće sve do prošle godine i drago mi je da postoji volja novog gradonačelnika da ona zauzme značajnije mesto u gradu Šapcu, pre svega, jer jer je ova manifestacija izvanredni sportski događaj gde imamo najkvalitetniju biciklističku trku koja treba da prođe kroz naš grad. Ova trka takođe nosi još mnogo toga; ima jak istorijski, turistički ali i privredni potencijal i značajna je za povezivanje Rebublike Srpske i Republike Srbije, kao i da promoviše sve krajeve kroz koje ova ruta prolazi. Šabac zaslužuje da uzme učešće u ovoj trci i bude mnogo više uključen u istu.-rekao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Trka „Beograd Banjaluka“ spada u red najprestižnijih sportskih događaja u našoj zemlji i regionu i datira od 2007. godine. Trka je etapna i traje pet dana na teritoriji Srbije i Republike Srpske, a takmičari i pratnja prelaze granicu bez zaustavljanja.

Exit mobile version