Medicinar protiv Naise u sali Šabačke gimnazije u petak

Rukometašice Medicinara sastaju se sa ekipom Naise u petak u 19.30 sati u sali Šabačke gimnazije, dok drugi tim gostuje u Valjevu, gde igra sa ekipom Metalca. Prvotimke Medicinara plasmanom u plej- of ostvarile su svoj cilj, a rezultati u tom delu takmičenja premašili su očekivanja kluba, koji je se popeo sa šeste na petu poziciju na tabeli.

-Uz puno muke i neizvesnosti ušli smo u plej of, međutim, došli smo do toga da smo ostvarili dve pobede i jedan nerešen rezultat, koji gledamo kao pobedu. Postoji mogućnost da u predstojećem meču dobijemo izvanrednu ekipu Naise, čime bismo uspešno okončali ovaj deo takmičenja. Menjao se sastav ekipe, ali stvorili smo kostur za sledeću sezonu, uz dva pojačanja. Prvo je na poziciji golmana, zbog toga što se kapiten Jovana Perić oprostila poslednjom utakmicom u Šapcu od profesionalne karijere. U potrazi smo i za iskusnim bekom, jer ne možemo sav teret staviti na Radović, Rašić i Krstić- kaže trener prvog tima Sandra Kolaković.

Prethodna utakmica protiv Naise na domaćem parketu bila je uzbudljiva i napeta, a publika je imala priliku da vidi meč pun uzbuđenja.

-Priredili smo dobru atmosferu i nadamo se da ćemo takvu igru pružiti i u ovom meču, pogotovo što je poslednja utakmica na domaćem parketu. Završava se sezona, ali smo svi puni energije, jer smo imali jako dobre rezultate u plej of-u- navodi prvotimka Vanja Cvejić.

Drugi tim u subotu putuje u Valjevo, gde se sastaje sa ekipom Metalca. Trener Nenad Tešić spreman je za susret sa trećeplasiranom ekipom na tabeli prve lige centar.

-Nalaze se na poziciji ispred nas sa dva boda viška, a u slučaju naše pobede, mi ćemo zauzeti tu poziciju. Devojke koje nastupaju za drugu ekipu su opravdale ulaganja, a takmičenje u ovoj ligi im je pomoglo da steknu neophodno iskustvo. Verujem da ćemo prirediti dobru utakmicu u Valjevu. Pet igračica imale su minutažu i u prvoj ekipi, a podsetiću da nastupaju i za kadetsku reprezentaciju Srbije, koju u avgustu očekuje prvenstvo Evope u Gruziji- ističe Tešić.

D.Dimitrijević

Exit mobile version