Mašinovođa nezakonito lišen slobode

Kako „Podrinske“ nezvanično saznaju policija je privela a Javni tužilac odredio zadržavanje od 48 časova mašinovođi koji je danas upravljao vozom i učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Zminjaka na deonici pruge Ruma – Brasina, na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom.

Ovo hapšenje je izazvalo veliki revolt među zaposlenima u AD „Srbija Kargo“ koji smatraju da je njihov kolega protivpravno lišen slobode i da mu se na taj način nanosi još veća duševna bol koju već imama samim tim što je učestvovao, ne svojom krivićom, u ovoj tragičnoj nesreći. Iako kod mašinovođe nije pronađen alkohol u krvi niti je ustanovljeno da je prekoračio brzinu Javni tužilac je izdao nalog za pritvor.

Kako navodi naš izvor iz AD „Srbija Kargo“ iz Rume za Šabac je krenulo dvadesetak njegovih kolega da mirnim protestom ispred Policijske uprave daju podršku svom kolegi i skrenu pažnju javnosti na ovo nezakonito hapšenje.

Takođe dobili smo i informaciju da je Jevni tužilac odbio da razgovara sa advokatima AD „Srbija Kargo“ kao i sa advokatom mašinovođe.

Očekujemo uskoro da dobijemo i zvanično saopštenje AD „Srbija Kargo“.

Exit mobile version