Manifestacija „Sportski izazov“ u četvrtak u Šapcu

U okviru „Evropske nedelje sporta“

Šabac je jedan od osam gradova u Srbiji u kojima će biti održana manifestacija „Sportski izazov“, realizovana u saradnji Grada i Sportskog saveza Šapca sa Olimpijskim komitetom Srbije, a u okviru Evropske nedelje sporta, koja se tradicionalno obeležava poslednje nedelje septembra.

Program čiji je cilj da građane podstakne da se bave fizičkom aktivnošću otvoren je za sve od 13 do 16 sati na Trgu šabačkih žrtava, a ima i takmičarski karakter, budući da grad sa većim procentom učesnika u odnosu na ukupan registovan broj građana pobeđuje. Nadmeću se po dva grada međusobno, a Šabac će sportski duh odmeriti sa Valjevom, istaknuto je na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući u utorak.
Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić naglasio je da je to jedinstvena prilika da pokažemo da smo grad sporta.
-Pozivamo sve naše sugrađane da učestvuju u manifestaciji zajedno sa svim našim sportistima i klubovima. To će biti prilika i za prezentaciju sportova, samim tim i za naše najmlađe sugrađane da se odluče koji bi sport bio najbolji izbor za njih. Najvažnija je promocija sporta i zdravih stilova života- naveo je Pajić.
Koordinator aktivnosti, generalni sekretar Sportskog saveza Šapca Dejan Popović, rekao je da se u proteklom periodu radilo na tome da se angažuje što veći broj vežbača.
-Učestvovanje u programu podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost u trajanju od 15 minuta neprekidno, koji se tog dana organizuje na centralnoj bini i okolnim vežbalištima, u oba grada istovremeno. Predviđen je i veliki broj borilišta, čak 28 lokacija sa različitim sportskim sadržajima, koji će biti dostupni svim građanima, bez obzira na uzrast ili pol. Uz promociju sportskih kolektiva, odigraće se i dve igre za osnovce, „Put oko Evrope“, odnosno nadmetanje u šutiranju na koš iz različitih pozicija i „Potraga za blagom“, posebno interesantna za male istraživače- podvukao je Popović.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, dešavanja se pomeraju u halu Ekonomske škole „Stana Milanović“. U organizaciju je uključeno više od 80 ljudi, kao i 50 klubova, a očekuju se deca iz vrtića, škola, kao i svi zainteresovani Šapčani. Promoter ovogodišnjeg sportskog izazova je naš rukometni reprezentativac Vukašin Vorkapić.
D.Dimitrijević

Exit mobile version