Malogospojinski sajam knjiga

unnamed

Na platou ispred stare Robne kuće u toku je jedanaesti šabački Malogospojinski sajam knjiga, koji je počeo u nedelju, 4. septembra i trajaće do četvrtka, 15. septembra. Za ljubitelje pisane reči izdavači su pripremili veliki izbor naslova namenjenih širokoj čitalačkoj populaciji. Svoje štandove postavilo je osam izdavača, među kojima su domaći „Ivis publishing“, te „Laguna“, „Beoknjiga“, „Mali princ“, „Book“ i „Prozaik“ iz Beograda. Organizatori sajma su šabački knjižari i izdavači.

-Odlučili smo da ovogodišnji sajam organizujemo ranije, pre početka „Čivijaškog karnevala“. Znamo da je velika frekvencija ljudi za vreme Čivijade i Male Gospojine, ali smo svesni da oni uglavnom idu na vašar ili gledaju karneval, te da nisu došli u grad da bi kupovali knjige, tako da je ovo pogodniji trenutak za sajam. Popusti se kreću od 30 do 40 posto. „Beoknjiga“ ima dva štanda, od kojih je jedan sa veoma niskim scenama, naslovi se kreću od 100 do 350 dinara za Nobelovce i to su izdanja koja su veoma aktuelna i atraktivna. U ponudi imamo i nova „Lagunina“, izdanja Kreativnog centra i druga- rekao je koordinator sajma i direktor „Ivis publishing-a“ Žarko Pavlović i dodao da su pokrivene sve ciljne grupe, od najmlađih do vremešnijih čitalaca.

Od popularne psihologije, klasika, stranih i domaćih autora, pa do bojanki za odrasle ili rečnika- Šapčani su zainteresovani za sve. Saglasni su ipak da je, bez obzira na ukus, o kome ne vredi raspravljati, knjiga najbolji način da kvalitetno provedu slobodno vreme.

D.Dimitrijević

Exit mobile version