Mačvi i Vojvodini po bod

U okviru 24. kola Super lige Srbije

U prvom susretu na domaćem terenu u prolećnom delu prvenstva, u subotu, pred oko 1.500 gledalaca, fudbaleri Mačve igrali su nerešeno sa Vojvodinom 1:1 (0:0), a utakmica je odlučena u poslednjim minutima. Najbolji strelac Mačve Bojan Matić doneo je vođstvo crveno- crnima u 83.minutu, da bi četiri minuta kasnije Lazar Arsić izjednačio za konačan ishod.

Iako bez golova, prvo poluvreme obeležile su šanse domaćina (Matić 18. i 34. minut i Gavrić 45.minut), dok su gosti pretili golu Filipovića preko Arsića u 10. i 13. minutu i Vukasovića u 12. minutu. Od 29. minuta Vojvodina je na terenu imala igrača manje, nakon što je Nikola Antić zbog prekršaja nad Gavrićem kažnjen od strane sudije Novice Anđelovskog direktnim crvenim kartonom. U drugom poluvremenu, nakon nekoliko nerealizovanih šansi sa obe strane, Bojan Matić uspeva da nadigra Vukasovića i donosi prednost u 83. minutu, ali u 87. minutu precizan Lazar Arsić donosi izjednačenje iz slobodnog udarca. Zbog prigovora sudiji Anđelovskom, crveni karton dobio je i šef struke Vojvodine Ilija Stolica, koji po završetku susreta nije došao na konferenciju za novinare.

Šef stručnog štaba crveno- crnih Dragan Aničić nije zadovoljan bodom, budući da su domaćini tokom većeg dela susreta bili bolji.

-Čestitam mojim igračima na borbenosti i prikazanoj igri. U većem delu susreta smo bili bolji i imali više šansi, postigli gol u najboljem mogućem trenutku, ali nas je jedna neopreznost koštala pobede. Zbog toga na kraju moram da budem nezadovoljan nerešenim rezultatom, iako mali broj klubova može da se pohvali time da je neporažen od Vojvodine. Teren je bio pretežak za igru, zato čestitam momcima obe ekipe. Ne znam kome je u interesu da se igra fudbal po ovakvom vremenu- poručio je Aničić.

Mačva je igrala u sledećem sastavu: Nenad Filipović (g), Filip Pejović (k), Marko Jevtić, Lazar Ivić, Igor Ristivojević, Mladen Lazarević, Filip Arsenijević, Miodrag Gemović (Miloš Adamović od 63.minuta), Bojan Matić, Nikola Milinković i Nenad Gavrić.

Žuti kartoni: Nenad Gavrić u 28. i Filip Pejović u 75.minutu.

Sastav Vojvodine: Emil Rockov (g), Ivan Lakićević, Marko Vukasović, Aleksandar Radovanović, Nikola Antić, Marko Putinčanin, Dušan Jovančić (k), Lazar Zličić (Siniša Saničanin od 46.minuta), Lazar Arsić, Nemanja Subotić (Eze Vincent od 46.minuta) i Stefan Mihajlović (Vasko Kalezić od 77.minuta).

Direktan crveni karton: Nikola Antić u 29.minutu. Žuti kartoni: Stefan Mihajlović 26.minut, Dušan Jovančić 55.min, Lazar Arsić 70. i Aleksandar Mesarović 88.minut.

D.D.

Exit mobile version