„Mačva“ u subotu protiv Zemuna na domaćem terenu

Šabačka „Mačva“ u okviru drugog kola Super lige Srbije, u subotu na svom terenu dočekuje ekipu Zemuna. Na konferenciji za novinare pred meč šef Stručnog štaba Dragan Aničić je istakao da ekipa ima želju da se predstavi u dobrom svetlu šabačkoj publici.

„Ne možemo ništa da obećamo, jedno je sigurno da nas u Super ligi očekuju teške utakmice i one još teže, to nije nikakav alibi, ali jednostavno sada smo u takvom društvu. Zemun je jedna dobra i organizovana ekipa, dobro su se pojačali, evo i prvo kolo u Lučanima gde su igrali nerešeno, a trebali su da dobiju utakmicu to dovoljno govori. Sigurno je da ćemo mi sa naše strane učiniti sve što je u našoj moći da pobedimo, ali fudbal će se igrati i ako ne daj bože doživimo poraz. Tako da ova utakmica nije ni više ni manje bitna od svih ostalih koje nas očekuju“, istakao je Aničić.

U igračkom kadru sem Nemanje Lekanića, svi su spremni za sutrašnju utakmicu, a u ekipi neće biti mnogo promena.

„Momci rade zaista dobro i nemam primedbi što se toga tiče, svakom se desi da ima loš dan, nama se u utakmici sa Partizanom poklopilo mnogo stvari, možda čak i cela polusezona u jednoj utakmici što se tiče grešaka, tako da mislim da smo izvukli neke pouke i da to nećemo ponavljati“, rekao je Aničić na konferenciji za novinare. Igrač Bojan Matić kao debitant u superligaškom takmičenju očekuje pozitivan rezultat u sutrašnjem meču. „Posle jedne teške utakmice mislim da nas očekuje lakši protivnik. Ekipu Zemuna smo u prethodnoj sezoni dva puta pobedili, tako da ne očekujem ništa manje ni ovoga puta, posebno iz razloga što igramo pred našom publikom, koja je uvek bila naš dvanaesti igrač“.

Pojačanje u ovoj sezoni crveno-crnih Lazar Ivić, takođe očekuje tri boda u sutrašnjoj utakmici, a ekipu Zemuna kaže da izuzetno ceni. „Verujem da ćemo sutra uspeti da ostvarimo pobedu uz podršku naše publike koja je na ovom stadionu uvek dolazila u velikom broju, što nama igračima mnogo znači. U ekipi Zemuna nekoliko igračaje otišlo, došla su i nova pojačanja i mislim da je ekipa istog kvaliteta kao i prošle sezone.

Fudbalski savez Srbije ovaj susret proglasio je utakmicom visokog rizika, pa će i mere organizacije i obezbedjenja biti pojačane, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u skladu sa Zakonom snimaće i fotografisati učesnike. Fudbalski klub „Mačva“ apeluje na navijače, da na utakmicu dođu ranije, kako bi prošli bezbedonosnu kontrolu, i na vreme zauzeli svoje mesto. Utakmica se igra od 17 časova, a kapije stadiona biće otvorene od 15 časova. Na stadion je zabranjeno unositi baklje, petarde i slične navijačke rekvizite, sitan novac, upaljače, flašice, metalne i staklene predmete, i svaka vrsta nesportskog ponašanja, političkih, rasističkih i nacionalnih uvreda biće sankcionisana na štetu kluba, zbog čega je jako važno da svi poštujemo pravila i pridržavamo se upustva redarske službe i pripadnika policije. Utakmicu će direktno prenositi Televizija Arena sport od 17:00 časova.

Sezonske karte od danas su u prodaji u prostorijama Fudbalskog kluba „Mačva“ i mogu se kupiti u vremenu od 11 do 16 časova. Cene su sledeće – Zapad 4.000 dinara, Istok 3.000 dinara i Jug 2.000 dinara. Ukoliko se građani odluče za sezonske karte potrebno je da sa sobom ponesu i fotografiju formata kao za ličnu kartu. Cene pojedinačnih ulaznica: Zapad – 500 din, Istok – 300 i Jug – 200 dinara. Po propisu superligaškog takmičenja, deca uzrasta do 16 godina mogu prisustvovati utakmicama jedino u pratnji roditelja ili staraoca (trener, profesor itd kod grupnih dolazaka) i u tom slučaju ulaz na stadion za ovaj uzrast je besplatan.

 

Exit mobile version