Mačva u subotu protiv Čukaričkog

Za vikend nastavak Super lige Srbije

Superligaška sezona nastavlja se ovog vikenda, a fudbaleri Mačve prvu utakmicu nakon pauze  igraju na gostujućem terenu sa Čukaričkim, u subotu od 17 sati. Na susret sa petim klubom na tabeli, crveno- crni ne idu sa belom zastavicom, već ambiciozno, uvereni da mogu doneti bodove u Šabac, istaknuto je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak.

Kako je rekao šef Stručnog štaba Dragan Aničić, reč je o ozbiljnoj ekipi i klubu koji sigurno najviše u srpskom fudbalu ulaže u svoj tim iz sopstvenih sredstava.

-Čukarički je u ekspanziji poslednjih godina, ima pregršt iskusnih, mladih i talentovanih igrača, koji su igrali fudbal na reprezentativnom nivou u omladinskoj konkurenciji, a neki od njih i u seniorskoj. Sigurno nas očekuje teška utakmica u koju ulazimo sa jasnim ciljem da probamo da nametnemo naš stil igre, bez straha. Kad igrate protiv ekipe koja je realno igrački i po imenima jača od vas, to nikako ne treba da predstavlja barijeru, već izazov da probamo da se suprotstavimo i pokažemo da postoji način, a to smo uradili u prvom delu prvenstva u nekim utakmicama. Očekujem da u subotu probamo da nametnemo naš stil igre, napravimo dobar rezultat i obradujemo naše navijače jednim ili tri boda- rekao je Aničić.

Najbolji strelac Mačve Bojan Matić produžio je ugovor sa klubom za šest meseci. Kako je rekao, zahvalan je rukovodstvu na pruženoj prilici da napreduje i dokaže svoj kvalitet i nastojaće da se u narednom periodu oduži dobrom igrom. Govoreći o predstojećoj utakmici, osvrnuo se na pripremni period.

-Uveren sam da smo posle kvalitetnih priprema tokom pauze spremni za susret sa ekipom koja jeste u ekspanziji poslednjih godina i ima dobar stručni štab i igrače. Očekuje nas teška utakmica, ali ne idemo tamo sa belom zastavm, već da nametnemo svoju igru i donesemo bodove u Šabac. Verujem da možemo da osvojimo tri boda- rekao je Matić.

Nikola Milinković je trinaest godina u klubu i nedavno je produžio ugovor na dve godine. U prvoj utakmici nakon pauze vidi priliku za revanš.

-Sigurno nas čeka teška utakmica, to je jedina ekipa koja nas je nadigrala u prethodnom delu prvenstva na domaćem terenu i od koje smo bili poraženi rezultatom 2:0. Nadam se da ćemo se dobro suprotstaviti, da ćemo uzeti sva tri boda i samim tim se revanširati za taj poraz- podvukao je Milinković.

Početak susreta sa Čukaričkim je zakazan za 17 sati.

D.Dimitrijević

Exit mobile version