Mačva u subotu dočekuje Rad

U šestom kolu plej- auta

Šestu plej- aut utakmicu Super lige Srbije i poslednju na svom terenu u ovoj sezoni fudbaleri Mačve odigraće protiv ekipe beogradskog Rada od 16 sati. Šef stručnog štaba Darko Tešović kaže da su igrači psihološki spremni za utakmicu, zaboravljen je poraz protiv Zemuna i postignut lep rezultat.

Cilj je da budu prvi u svojoj grupi, te su i preostale dve utakmice do kraja prvenstva podjednako važne.

-Igrači su spremni, ali i protivnik je veoma kvalitetan. Njihova ekipa u naletu, cilj im je opstanak. Dobro su odigrali prethodne četiri utakmice i opravdano dolaze u Šabac da izbore bodove. Imaju dobre pojedince i pravo je čudo što ranije nisu pokazali ovako dobru igru, ali sigurno i da je trener Korak doneo novinu i motivisao ih, tako da ćemo imati vrlo težak posao. Moramo da se oprostimo sa šabačkim navijačima dobrom igrom. Meč će biti težak zbog personalnih problema. Ipak, raspolažemo sa dovoljnim brojem igrača i oni koji budu igrali daće sve od sebe da Mačva dopiše još bodova. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer imamo priliku da pokažemo lepotu fudbala. U prethodnim mečevima bili smo sputani rezultatskim pritiskom, nije bilo vreme da igrači daju svoj lični pečat i pokažu maštu u igri, pa to očekujem u predstojećoj- podvukao je Tešović.

Prvotimac Petar Gigić kaže da je pred njima teška utakmica protiv odlčne, ali ekipe koja je u neizvesnoj situaciji zbog borbe za opstanak.

-Mi smo jedan svoj cilj ispunili, sad imamo i drugi- da budemo prvi u plej- autu, zato pozivam navijače da ispune tribine stadiona i nagrade sve što smo uradili za klub u ovoj sezoni. Ko god od nas bude izašao na teren, daće sve od sebe da osvojimo nove bodove- naveo je Gigić.

Nemanja Tošić smatra da je ekipa Rada sastavljena od odličnih igrača, ali da imaju veoma tešku sezonu iza sebe.

-Do dolaska Bogdana Koraka ekipa nije koristila svoje kvalitete na pravi način i sa novim trenerom beleže sjajne rezultate. Uzeli su najviše bodova od svih ekipa u plej- autu. Oni ovde dolaze kako bi se borili za opstanak i sigurno im neće biti lako, jer je tada prisutan veliki pritisak. Mi nemamo takve probleme, ali imamo odgovornost da pokažemo da smo zasluženo u ovoj ligi. Verujem da ćemo obradovati navijače dobrom utakmicom- podvukao je Tošić.

Zbog parnih kartona Gavrić nije u sastavu, a zbog povrede na treningu, izostaće i standardni prvotimac Marko Mijailović. Na dan utakmice, blagajne sa radom počinju u 14 sati, kada se otvaraju i kapije stadiona.

D.Dimitrijević

Exit mobile version