Mačva u polufinalu Kupa Srbije

Nakon pobede nad Crvenom zvezdom

Pred oko 8.000 gledalaca, fudbaleri Mačve savladali su Crvenu zvezdu na svom terenu nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 5:4 i na taj način obezbedili plasman u polufinale Kupa Srbije. U regularnom delu utakmice bilo je 0:0, da bi nakon toga golove iz penala za Mačvu postigli Bojan Matić, Nenad Gavrić, Nikola Milinković, Ivan Obrovac i Filip Pejović, za Zvezdu Aleksandar Pešić, Nenad Krstičić, Nenad Milijaš, Srđan Babić, dok je greška Nemanje Radonjića omogućila kapitenu crveno- crnih da potom susret reši u korist domaćina.

Prvo poluvreme obeležila je šansa Tošića u 17. minutu, a zatim Obrovca, koji je iznenadio Borjana i u 35. minutu šutirao sa skoro pola terena, ali je Damijen Le Telek uspeo da izbaci loptu glavom preko gola. Gosti su u 25. minutu zapretili preko Pešića, ali je Puletić uspešno intevenisao. U drugom poluvremenu, Matić je posle centaršuta Obrovca bio u prilici za pogodak, da bi nakon Gavrićevog gola glavom u 74. minutu pomoćni sudija podigao zastavicu zbog ofsajda. Zvezda nije realizovala priliku preko Milića u 57. minutu.

Šef Stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević čestitao je Mačvi na prolasku i ocenio da je utakmica bila borbena.

-Čestitao bih Mačvi na prolasku, utakmica je bila borbena po duelima, kako smo i pretpostavili da će biti. Za Zvezdu je kup bio cilj, ali smo zaustavljeni. Za svaki uspeh zaslužni su igrači, a odgovornost za ovaj ishod i ispadanje iz Kupa, preuzimam ja kao trener- rekao je Milojević.

Šef struke Mačve Dragan Aničić čestitao je ekipama na borbenosti, a posebno svom timu što je na terenu pružio i više od očekivanog i postigao istorijski uspeh za klub.

-Teren nije dozvoljavao da se pruži dopadljiva partija. Poslužila nas je sreća koju nismo do sada imali u prvenstvu, kada primamo golove iz nekih situacija, danas se to iznivelisalo. Imali smo sreće u pojedinim trenucima, i kod penala, koji jesu lutrija. Kup je takvo takmičenje da možete  da iznenadite protivnika koji je mnogo jači od vas. Iako je ovo istorijski uspeh za Mačvu, potrudićemo se da ne stanemo ovde, da i u polufinalu budemo konkurentni ekipi kojoj se budemo suprotstavili. Moji igrači su junaci današnje utakmice i pokazali su da vrede mnogo više nego što to govori trenutno stanje na tabeli- poručio je Aničić.

Plasmanom u polufinale Kupa Srbije Mačva je postigla istorijski uspeh za klub sa tradicijom od skoro jednog veka.

Mačva: Dušan Puletić(g), Filip Pejović (k), Jovanović Nenad, Nemanja Tošić, Igor Ristivojević, Lazar Ivić, Bojan Matić, Ivan Obrovac, Miloš Adamović (od 80. Nikola Milinković), Predrag Jeremić (od 90+1. Miodrag Gemović), Nenad Gavrić.

Crvena zvezda: Milan Borjan, Filip Stojković (k) (od 53. Gobeljić), Damijen Le Talek, Srđan Babić, Stefan Hajdin, Nenad Krstičić, Branko Jovičić, Slavoljub Srnić (od 77. Radonjić), Luka Ilić (od 59. Milijaš), Nemanja Milić, Aleksandar Pešić.

Žuti kartoni Mačva: Adamović M. (11.min), Jeremić (40. min), Ivić (49.min), Ristivojević (63.min), Puletić (84.min), Matić (90.min); Zvezda: Babić (65.min)

D.Dimitrijević

 

 

 

Exit mobile version