„Mačva“ u nedelju protiv Mladosti u Lučanima

U 15. kolu Super lige Srbije fudbaleri „Mačve“ u nedelju će se sastati sa ekipom Mladosti u Lučanima. Ulogu favorita „crveno- crni“ prepuštaju domaćinu, ali spremno odlaze na gostujući teren motivisani da zadrže deveto mesto na tabeli i približe se ekipama koje su ispred njih. Budući da je ekipa Mladosti na desetoj poziciji na tabeli, susret je podjednako važan za oba tima.

Šef Stručnog štaba „Mačve“ Dragan Aničić rekao je da „crveno- crne“ očekuje teška utakmica protiv dugogodišnjeg superligaša predvođenog trenerom Nenadom Milovanovićem, koji ima najduži staž u našoj Super ligi.

-Reč je o ekipi koja ima dugo godina gotovo nepromenjen igrački kadar, finansijski stabilnoj, sa izraženim infrastrukturnim napretkom poslednje četiri godine. Ekipa Mladosti se trenutno nalazi u vrhu našeg fudbala, ima pregršt iskusnih igrača poput Trifunovića, Miloševića, Andrića. Činjenica je da su oni favoriti u ovoj utakmici, ali mi ćemo pokušati da u ovoj utakmici pokažemo dobru igru kao protiv Čačka i da zabeležimo pobedu- podvukao je Aničić.

Prvotimci Igor Ristivojević i Lazar Ivić saglasni su da je pred „Mačvom“ teško gostovanje.

-Utakmica protiv Mladosti je možda nateže gostovanje u ovoj polusezoni, posle Partizana i Crvene zvezde. Mladost je dobro organizovana ekipa, na domaćem terenu igraju veoma agresivno i čvrsto. Na nama je da izađemo od prvog minuta skoncentrisano kao što smo igrali i prethodnu utakmicu na domaćem terenu protiv Borca i nadam se da čemo doneti bodove u Šabac- istakao je Ristivojević i dodao da je u nekoliko proteklih utakmica „Mačva“ imala čvrstu, agresivnu odbranu, te da, ako uspe da postigne takvu igru protiv Mladosti, rezultat neće izostati.
Ivić je naglasio da su Lučani četvrto teško gostovanje u nizu, nakon Novog Sada, Kruševca i Beograda.

-Vreme je da ponovimo igru kao u suretima sa Voždovcem i Javorom u Ivanjici. Očekuje nas teška, borbena utakmica, verovatno po teškom terenu i daćemo sve od sebe da se vratimo u Šabac neporaženi. Šef nam stalno napominje da naša igra treba da se zasniva na defanzivi i ako ne primimo gol, sigurno ćemo stvoriti jednu do dve šanse da mi postignemo gol- rekao je Ivić.
Utakmica protiv Mladosti u Lučanima igra se u nedelju od 17 sati.

D.Dimitrijević

Exit mobile version