Mačva savladala Radnik

U četvrtom kolu plej- auta

Fudbaleri Mačve pobedili su Radnik iz Surdulice u četvrtoj plej- aut utakmici u subotu na svom terenu, rezultatom 2:1 (0:1). Golove za crveno- crne postigli su Nikola Milinković u 77. i Nenad Jovanović u 89.minutu, dok je strelac gola za vođstvo Radnika u prvom poluvremenu bio Dušan Pantelić u 25.minutu. Mačva je nakon ove pobede obezbedila treće mesto na plej- aut tabeli.

Od početka, gosti su najavili oštru igru, što su pokazala i dva žuta kartona za osam minuta. Mačva je pokušala preko Gavrića u 12. minutu, da bi dva minuta kasnije gosti dva puta šutirali ka golu protivnika, ali bez pogotka, koji je usledio tek u 25. minutu, kada je dosuđen slobodan udarac. U 49.minutu, Nemanja Tošić reaguje na provokaciju od strane protivničkog igrača i zbog nesportskog ponašanja dobija crveni karton, a dva minuta kasnije i gosti ostaju bez Filipa Ivanovića, nakon oštrog prekršaja nad Matićem u neposrednoj blizini gola. Nikola Milinković pokušao je u 58. minutu, ali je nepreciznost nadoknadio pogotkom 18 minuta kasnije. Drugi gol za Mačvu postiže Jovanović u 89.minutu i time donosi pobedu domaćinima.

Šef struke Radnika Simo Krunić čestitao je Mačvi na pobedi i samo jednom rečenicom prokomentarisao susret, da bi nakon duge pauze rekao da nema komentar.
-Čestitam Mačvi na pobedi, ali i svojim igračima, iako smo bili mnogo oslabljeni na fanatičnoj borbi- bilo je sve što je imao da kaže Krunić.

Šef Stručnog štaba Mačve Dragan Aničić istakao je da je to važna pobeda protiv izuzetno borbene ekipe, koja je u Šabac došla po pobedu, te da je time zaokružen ceo mesec bez poraza.

-Moram prvenstveno da uputim čestitke mojim momcima na fantastičnoj borbenosti i na dobroj igri. Ponosan sam na njih, jer stvarno rade fenomenalno i izvlače zadnji atom snage i kada je nemoguće, kao što ste videli danas. Ovi rezultati nisu slučajni, nas su prozivali na početku sezone da smo ekipa za blatnjave terene, ali smo u poslednjih mesec dana pokazali da znamo da igramo i kada sunce sija i kada je ravan teren. Ovo je veliki podstrek i za mene kao trenera i za celu ekipu. Imali smo 20 šuteva na gol za celu utakmicu, drugo poluvreme ogroman posed u našu korist. Na kraju, kad toliko želite pobedu, ona mora i da dođe. Zaokružili smo ceo april bez poraza. Tri utakmice smo uspeli da pobedimo, a tri su bile nerešene- podvukao je Aničić i dodao da očekuje da će igrali opravdati očekivanja i u narednom periodu, uputivši zahvalnost vernoj publici, jer je pokazala da je igrač više.

Mačva: Puletić (g), Marković, Tošić, Ivić, Ristivojević (k), Lazarević (Jovanović od 66.min), Arsenijević (Jevtić od 90.min), Milinković, Matić, Adamović i Gavrić (Gemović od 66.min).
Žuti kartoni: Lazarević 66. min, Gemović 75.min, Matić 90. i Puletić 90.min.
Crveni kartoni: Tošić 48.min.

Radnik: Vasiljević (g), Ivanović, Pantelić (Đorđević od 80.min), Čubrilo, Pavlović (k), Ristović (Mladenović od 70 min), Pejčić, Žakula, Mitošević, Tanasin (Stojanović od 90.min) i Zlatanović.
Žuti kartoni: Mitošević 7. min, Pavlović 7 min, Ristović 49. min, Tanasin 76. i Zlatanović 85.min.
Crveni kartoni: Ivanović 51.min.

Peta utakmica plej- aut faze takmičenja Super lige Srbije igra se u petak, 4.maja, u Lučanima protiv ekipe Mladosti, uz direktan prenos na Televiziji Arena sport od 18 sati.

D.D.

Exit mobile version