Mačva savladala Napredak na svom terenu

U 26. kolu Super lige Srbije

U utakmici 26. kola Super lige Srbije fudbaleri Mačve su na svom terenu savladali Napredak iz Kruševca 1:0 (1:0), a jedini pogodak na utakmici postigao je najbolji strelac crveno- crnih Bojan Matić u 11. minutu, na asistenciju Arsenijevića.

Već u prvim minutima domaćini su pokazali dominaciju, a nakon postignutog pogotka, priliku za dva gola prednosti imali su Adamović u 17. i 43, Arsenijević u 18. minutu, kao i Milinković u 46. minutu. Na strani Napretka, Vukanović nije iskoristio šanse za izjednačenje u 9. i 44. minutu. U drugom poluvremenu, zbog prekržaja nad Ivićem, posle samo 12 minuta provedenih u igri, Sekidika Jesse dobio je crveni karton u 73. minutu. Golu gostiju zapretio je Gemović šest minuta kasnije, ali bez rezultatske promene.

Šef stručnog štaba Mačve Dragan Aničić pohvalio je obe ekipe za igru na teškom terenu.
-Čestitam momcima obe ekipe za prikazanu borbenu igru u teškim uslovima, ali teren je isti i za nas i za njih. Sećam se nekoliko utakmica koje je Napredak igrao po lošijem terenu nego danas, kao protiv Partizana u Kruševcu, kada su pobedili, ali kad pobedite, stanje terena vam ne smeta. Mojim igračima moram da im uputim sve čestitke, ne samo za danas, nego za proteklih mesec dana, od povratka sa priprema. Treniramo po blatu ili snegu, u vodi do kolena, ali oni su i u takvim uslovima pravi profesionalci, ne žale se i to mora da se vrati. U prethodnim utakmicama nam se dobra igra rezultatski nije vratila, a danas smo pobedili protivnika za kojeg sam iskreno pre utakmice rekao da je najjači od svih sa kojima smo igrali u drugom delu prvenstva. Kada imate veliko srce i znate šta hoćete u igri, onda možete da pobedite i jačeg od sebe. Danas ste videli 14 heroja na terenu i još nekoliko na klupi i tribinama- poručio je Aničić i zahvalio publici na velkoj podršci tokom cele utakmice.

Šef struke Napretka Milorad Kosanović je po završetku utakmice negodovao zbog uslova za igru, ali i propuštenih šansi. On je uputio kritike na račun ponašanja domaćih igrača, iako su gosti upisali duplo više žutih i jedan crveni karton.

-Uslovi za igru su izuzetno loši, ponašanje igrača Mačve nije adekvatno sankcionisano. Uz sve to, primili smo gol iz jednog centaršuta i promašili 4- 5 zicera- naveo je on.

Mačva je igrala u sledećem sastavu: Nenad Filipović (g), Filip Pejović (k), Marko Jevtić, Lazar Ivić, Igor Ristivojević, Mladen Lazarević, Filip Arsenijević (Predrag Jeremić od 90.min), Nikola Milinković, Bojan Matić (Nenad Jovanović od 80.min), Miloš Adamović (Miodrag Gemović od 65.min) i Nenad Gavrić.

Žuti kartoni: Miloš Adamović 45.min i Nenad Filipović 90.min.

Napredak: Nikola Petrović, Nikola Boranijašević, Nemanja Petrović, Miloš Simonović, Miroljub Kostić, Nenad Šljivić, Nikola Eskić, Miloš Vulić (Sekidika Jesse od 61.min), Aleksa Vukanović (Milan Basrak od 82.min), Stefan Nikolić (Anes Rušević od 61.min), Ibrahima Ndiaye.
Žuti kartoni: Nenad Šljivić 13.min, Nikola Eskić 19.min, Ibrahima Ndiaye 61.min i Miloš Simonović 63.min.

Crveni karton: Sekidika Jesse 73.min

U narednom, 27. kolu Super lige Srbije, Mačva se sastaje sa OFK Bačka u nedelju od 14 sati.

D.Dimitrijević

Exit mobile version