Mačva protiv Rada

U devetom kolu Super lige Srbije

U devetom kolu Super lige Srbije, u subotu od 19 sati, fudbaleri Mačve sastaju se sa ekipom Rada u Beogradu na gostujućem terenu.

Kako je istakao šef struke Mačve Dragan Aničić, crveno- crnima je taj susret prilika da ostvare potrebnu pobedu uprkos tome što protivnik zaslužuje poštovanje.

-Očekuje nas teška utakmica, protivnik ima mnogo iskusniji tim u odnosu na prethodnu godinu, dovedena pojačanja uticala su na igru i trenutnu poziciju Rada na tabeli. Ako budemo zadržali nivo igre kao od početka prvenstva, bez obzira na poraz od Zemuna, moći ćemo i na ovoj utakmici da se suprotstavimo domaćinu i ostvarimo povoljan rezultat- rekao je Aničić i podsetio da je protivnička ekipa sastavljena od igrača koji su dugogodišnji superligaši, kao što su Marinković, Kasalica, Lutovac, Ignjatijević.

Kako je naveo prvotimac Ivan Obrovac, Rad je iskusna ekipa predvođena iskusnim trenerom,  čiji stil igre nije nepoznat Šapčanima.

-Poznajemo se jako dobro, igrali smo i tokom priprema na Zlatiboru prijateljsku utakmicu, tako da neće biti velikih iznenađenja. Na utakmici protiv Mladosti u Lučanima pokazali smo da mnogo toga zavisi od nas. Ako budemo pružili svoj maksimum kao na tom susretu, domaćin se neće mnogo pitati- poručio je Obrovac.

Novajlija u Mačvi, bočni napadač Aleksandar Đoković, sa nestrpljenjem očekuje duel sa Radom i priznaje da su izvukli pouke iz poraza u prethodnoj utakmici protiv Zemuna na domaćem terenu.

-Rad je prethodnu utakmicu protiv Dinama dobio, što im je verovatno podiglo samopouzdanje. Biće to teška, ali sigurno dobra, prava prvenstvena utakmica. U ekipi vlada dobra atmosfera i uz ovakav rad, do sada prikazanu igru i malo sreće u realizaciji na utakmicama, mislim da je realno očekivati da ćemo se po završetku prvenstva pozicionirati u gornjem delu tabele- smatra Đoković.

Treneru Aničiću, zbog povreda, na raspolaganju neće biti Jeremić i Tošić, dok svi ostali konkurišu za mesto u timu.

D.Dimitrijević

Exit mobile version