„Mačva“ protiv Partizana na svom stadionu u nedelju

Direktan prenos na Televiziji Arena sport

U 16. kolu Super lige Srbije fudbaleri „Mačve“ u nedelju od 13 sati na domaćem terenu igraju protiv Partizana. Poslednju utakmicu takmičarskog karaktera protiv „crno- belih“ „crveno- crni“ igrali su pre 65 godina. Aktuelni šampion države favorit je u predstojećem susretu, ali domaćini na teren ne izlaze sa belom zastavicom, već spremni da pred svojom publikom prikažu dobru igru i postignu što bolji rezultat, ocenjeno je na konferenciji za novinare.

Šef stručnog štaba „Mačve“ Dragan Aničić rekao je da će utakmica biti veliki i dugo očekivani spektakl za Šapčane.

-Naravno da imamo neke svoje ambicije i trudićemo se da ne budemo samo učesnici tog spektakla, iako je Partizan favorit ne samo u ovoj utakmici, već i u celom prvenstvu. Videli smo da Partizan u nekim prethodnim utakmicama i kada nije na svom nivou igre, opet zabeleži pobedu, što je odlika velikih igrača i klubova. Nadam se da smo izvukli pouke iz prethodnih utakmica i videćemo da li smo nešto zaista i naučili iz utakmice sa Partizanom na startu prvenstva, u prvom kolu, u kojoj smo dobili pohvale za igru, ali to rezultat nije pokazao- rekao je Aničić.
Golman Nenad Filipović istakao je da je utakmica šansa za „Mačvu“, koja neće izaći sa belom zastavom, niti ponoviti greške iz prethodnog susreta sa „crno- belima“.

-Rezultat iz prethodnog susreta sa Partizanom je više bio plod naših grešaka, nego igre protivnika. Naravno da i Partizan kao favorit ima svoje i vrline i mane. Na nama je da pokušamo da njihove vrline anuliramo, a da mane iskoristimo kako bismo postigli najbolji rezultat za nas. Raduje me što će stadion „Mačve“ sigurno biti ispunjen i što će Šapčani imati priliku da gledaju kvalitetnu utakmicu. Ipak, na našem terenu se mi pitamo i ja verujem u ovu ekipu, kao i da će tih 11 igrača koje šef bude izveo na teren dati svoj maksimum i pokušati da ostvare najbolji mogući rezultat- podvukao je Filipović i dodao da posle visokog poraza od predstojećeg protivnika, na gostujućem terenu, ima motiv više da na ovoj utakmici pred svojom publikom da sve od sebe da ostvari povoljan rezultat.

Mladen Lazarević nekada je igrao u Partizanu i ocenio je da ga sada u dresu „Mačve“ očekuje teška utakmica protiv najbolje ekipe u zemlji, a pred njim i saigračima je prilika da isprave greške iz prvog susreta sa Partizanom.

-Sigurno je da gajim ljubav prema Partizanu, jer sam u tom klubu igrao, ali prošlo je već deset godina od tada. Sada sam u „Mačvi“ i daću sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat. Sada igramo pred domaćom publikom, nadam se da će stadion biti pun i da ćemo mi imati šta da pokažemo. Budući da je ekipa Partizana neposredno pred meč igrala evropsku utakmicu, njihovo vreme za oporavak je kraće, a reprezentativna pauza koja sledi omogućiće im da verovatno i na ovoj utakmici nastupe u najjačem sastavu- naveo je Lazarević.

Fudbalski savez Srbije ovaj susret je proglasio utakmicom visokog rizika, pa će i mere organizacije i obezbeđenja biti pojačane, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u skladu sa Zakonom snimaće i fotografisati učesnike.

Kapije stadiona biće otvorene od 11 sati, a Fudbalski klub „Mačva“ apeluje na navijače da na utakmicu dođu ranije, kako bi prošli bezbednosnu kontrolu i na vreme zauzeli svoje mesto. Na stadion je zabranjeno unositi baklje, petarde i slične navijačke rekvizite, sitan novac, upaljače, flašice, metalne i staklene predmete. Prodaja ulaznica je na dan utakmice od 9 sati, a cene su sledeće: Jug 400 dinara, Istok 500 dinara i Zapad 1.000 dinara. Za ovaj meč važe sezonske karte, a ulaz je besplatan samo za decu mlađu od 10 godina. Po propisu superligaškog takmičenja, deca uzrasta do 16 godina mogu prisustvovati utakmicama jedino u pratnji punoletne osobe.
Direktan prenos utakmice je na prvom programu Televizije Arena sport od 13 sati.
D.Dimitrijević

 

Exit mobile version