„Mačva“ protiv „Napretka“ u Kruševcu

U 11. kolu Super lige Srbije, fudbaleri „Mačve“ sastaju se sa ekipom Napretka u Kruševcu u nedelju od 19 sati. Imajući u vidu da je Napredak nedavno promenio trenera, što uvek daje neki dodatni podstrek bar na prvoj utakmici, šef stručnog štaba „crveno- crnih“ Dragan Aničić očekuje težak meč, ali i ističe da će pokušati da na krilima dobrih rezultata poslednje prvenstvene i KUP utakmice napravi i treći.

-Osvežili smo neke igrače u proteklih nekoliko dana, a sutra nas očekuje sigurno još jedan težak meč protiv ekipe koja je trenutno u rezultatskoj, ali ne i u krizi igre. Oni su ekipa koja stvara mnogo šansi, imaju igru, ali nemaju dobru realizaciju. Promenili su i trenera, to uvek da neki impuls bar na toj prvoj utakmici. Imamo pun respekt prema njima, ali nemamo strah od tog susreta. Idemo otvorenog garda, da prikažemo ono što nas krasi već deset utakmica i nadam se da ćemo uz dobru igru doneti bod ili tri u Šabac- rekao je Aničić na konferenciji za novinare.

Igrači su saglasni sa šefom struke i nadaju se dobrom rezultatu, ukoliko nastave u dobrom ritmu.

Predrag Jeremić smatra da je pred njima teška utakmica, jer su Kruševljani pokazali da imaju ekipu koja igra dobar fudbal, iako su imali rezultatsku krizu.

-Očekuje nas sigurno mnogo publike na stadionu, a oni će, osokoljeni dolaskom novog trenera, sigurno ciljati na sva tri boda. Međutim, na nama je da ponovimo dobre igre iz proteklog dela sezone, da igramo čvrsto i pametno, pogotovo u defanzivi, a iz kontranapada i polukontre da pokušamo da ugrozimo gol protivnika i nadam se novim bodovima- naveo je Jeremić.

Prvotimac „Mačve“ Nenad Gavrić je dve i po godine proveo u Kruševcu i o klubu ima samo reči hvale.

-Poslednjom pobedom protiv Radnika od 4:0 pokazali smo šabačkoj publici da možemo da odigramo kvalitetnu partiju i na domaćem terenu, jer su svi počeli da sumnjaju u nas nakon tri poraza. U „Mačvi“ sam tek dve nedelje, momci su me odlično prihvatili, a i za mene je privilegija raditi sa njima, podjednako kao i sa trenerom i stručnim štabom. U Kruševcu sam proveo dve i po godine, gde sam iz „Mačve“, moje prve kuće, prešao u drugu, u Kruševac. Tamo sam proveo lep period mog života i sigurno da me pozitivne emocije vežu za taj grad i klub. Napredak ima mnogo kvalitetnih igrača kao što su Šljivić, Alivodić, Vukanović i drugi. Nadamo se da ćemo ostvariti pobedu, pa da sledeću utakmicu u Šapcu igramo pred punim stadionom- rekao je Gavrić.

Utakmica 11. kola Super lige Srbije između FK „Napredak“ i FK „Mačva“ igra se od 19 sati.

D.D.

Exit mobile version