Mačva protiv Mladosti pred pauzu u prvenstvu

U sedmom kolu Super lige Srbije

Fudbaleri Mačve u petak putuju u Lučane, gde se u sedmom kolu Super lige Srbije sastaju sa ekipom Mladosti. Šansu da pred dvonedeljnu pauzu odu sa pozicijom na srednjem delu tabele imaće od 18 sati, uz prenos na televiziji Arena sport.

Šef struke Dragan Aničić smatra da nakon šest međusobnih susreta u poslednja tri meseca među ekipama nema nepoznanica.

-To je ekipa sa najiskusnijim trenerom u ovoj ligi i sa mnogo igrača sa velikim superligaškim iskustvom. Neće nam biti nimalo lako, ali naši dosadašnji dueli pokazuju da su nijanse odlučivale. Imali su više uspeha od nas, ali to ne znači da tamo idemo sa belom zastavom. Pokušaćemo isto kao i u ovim utakmicama koje su iza nas, da nametnemo našu dominaciju i brzu igru i damo sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Trenutna pozicija na tabeli govori da su imali dobar start u prvenstvu, što je povezano sa kontinuitetom koji imaju i u radu i u igri- rekao je Aničić.

Prvotimac Ivan Obrovac smatra da je protivnik odlično startovao u prvenstvu, ali isiče da će crveno- crni pružiti svoj maksimum na gostujućem terenu.

-Ekipa Mladosti ima veliki broj iskusnih igrača i kvalitetnih pojedinaca, kao što su Radivojević, Pejović, Tumbasević. Uradićemo sve što je potrebno da prekinemo tradiciju poraza na terenu u Lučanima i daćemo sve od sebe da i na ovom gostovanju osvojimo bodove, kao što smo to uspeli u Surdulici- poručio je Obrovac.

Lazar Ivić naglašava da je protivnik pokazao da je među tri- četiri najbolje ekipe u ligi, što potvrđuje i stanje na tabeli, ali i veruje da je moguće zaustaviti ga.

-Oni nisu značajno menjali svoj igrački kadar, ostao je veći deo igrača od prošle sezone. U prethodnih šest susreta sa ekipom Mladosti, sve smo bili tu negde blizu uspeha. Mislim da je sada pravi trenutak da izvučemo pozitivan rezultat i odemo na odmor zadovoljni. Njihova najveća snaga je u veznom redu Pavlović, Tumbasević i Pejović. Ukoliko njih zaustavimo, verujem da neće biti problema- podvukao je Ivić.

Zbog parnih kartona, neće nastupiti Adamović, dok se od povreda još uvek nisu oporavili Tošić, Gigić i Jeremić. Nakon gostovanja u Lučanima, sledi dvonedeljna pauza u superligaškom takmičenju, a prvenstvo se nastavlja 15. septembra susretom sa ekipom Zemuna na domaćem terenu.

D.D.

Exit mobile version