Mačva poražena od Vojvodine

U 16.kolu Linglong Super lige Srbije

Utakmica 16.kola Linglong Super lige Srbije između Mačve i Vojvodine u subotu završena je porazom crveno- crnih na svom terenu, rezultatom 0:1 (0:1). Jedini pogodak na utakmici postigao je Bojan Matić u 07. minutu susreta, nakon pasa Stojkovića. Trinaest minuta kasnije, gosti propuštaju stopostotnu priliku za pogodak, kada je Eze krenuo ka golu, ali je Puletić bio siguran u odbrani. U 32. minutu Bojić gađa stativu, kao i u drugom poluvremenu u 51. minutu. U 14. minutu, nakon centaršuta Milosavljevića, Ivić je zahvatio loptu glavom, ali je otišla van okvira gola. U 23. minutu, Jevtić je nakon pasa Mijailovića šutirao sa desetak metara, ali je lopta otišla u korner. 

Čestitajući protivniku na zasluženoj pobedi, šef struke Mačve Dragan Aničić istakao je da je pružen dostojan i jak otpor, te da je u prvih dvadesetak minuta mogao biti postignut i gol iz dve šanse, ali izostala je dobra realizacija, što je već duže vreme problem.

-Ne bi mi bilo žao da igramo defanzivan fudbal, da se stalno branimo, pa da ne možemo da damo gol. Jednostavno, takva je realnost, trenutno možemo da pružamo jak otpor, ali nam se preslikavaju utakmice, jer je i raspored takav da igramo protiv mnogo jačih ekipa. Momci su dali sve od sebe, ostavili srce na terenu, ispunili sve ono što se traži od njih, ali, nažalost, moramo da se zadovoljimo čak i ovim minimalnim porazom. Ostaje nam da u ovoj pauzi pokušamo da se pripremimo za utakmice koje nas očekuju sa protivnicima koji su po kvalitetu bliži nama, probamo da uzmemo neki bod, da se na zimu konsolidujemo i stignemo ekipe koje su iznad nas. Vojvodini i kolegi Lalatoviću želim da ostvare ciljeve koje su postavili pred sebe, jer klub kao što je Vojvodina i sa ovim igračkim kadrom to sigurno zaslužuje- naveo je Aničić.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da Mačvi želi uspeh, jer zaslužuje da igra Super ligu.

-Ova publika možda za mene nije prijatna, ali stvarno pravi dobru atmosferu i oni jako vole svoj klub. Od prvog do poslednjeg minuta smo ušli u meč čvrsto, agresivno, jer znamo da Mačva igra kod kuće na taj način. Iskoristili smo tu prvu šansu, Matić je sjajno primio loptu i dao gol i imali smo priliku da utakmicu rešimo več u prvom poluvremenu. Nažalost, nismo to iskoristili i pribojavao sam se da će uslediti kazna, ali moji momci su bili jedan pravi tim. Crvena zvezda i Partizan imaju novac da plate takve igrače koji mogu da reše utakmicu, mi do rezultata dolazimo kroz kolektiv, što je i ovog puta bio slučaj. Čestitam mojim igračima, tako se bori za klub, ja od njih izvlačim maksimum, oni meni daju srce, a ja njima dušu- podvukao je Lalatović i dodao da mu nije jasno zašto novinari ne hvale Vojvodinu, imajući u vidu da je druga na tabeli, a pre njegovog dolaska je bila deseta.

-Došao sam da Vojvodinu izvedem u Evropu, ako smetam, mogu i da odem, nemam problem sa tim, samo neka mi kažu. Žao mi je kada od igrača čujem da su razočarani što Vojvodine nema u novinama, što nema pohvala kada pobeđujemo. To je tužno i sramota. Nadam se da je i naša Uprava srećna što smo pobedili, možda 20 posto Uprave nije- poručio je Lalatović.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Mijailović, Jevtić, Tošić (Stevanović od 87.), Ivić, Jovanović, Milosavljević, Šušnjar (Božić od 78.) , Marinković (M.Jeremić od 46.), Marković. Žuti kartoni: Ivić 65, Jeremić 66. min.

Vojvodina: Rockov (g), Stojković, Veselinović (k), Devetak, Saničanin, Drinčić, Bojić, Gemović (Đuričin od 61.) , Topić, Eze (Nešković od 82.), Matić (Zukić od 85.). Žuti kartoni: Devetak 37, Bojić 48, Topić 53, Veselinović 72.min.

Crveno- crni takmičenje u domaćem šampionatu nastavljaju 23. novembra susretom sa Inđijom na gostujućem terenu.

D.Dimitrijević

Exit mobile version