„Mačva“ poražena od „Rada“ rezultatom 1:2

Susret fudbalera „Mačve“ i beogradskog „Rada“ u subotu u šestom kolu Super lige Srbije završen je rezultatom 1:2. Bodreni od 4.500 navijača, crveno- crni imali su motiv više i pokazali borbenost na terenu, ali je loš početak doveo do nepovoljnog ishoda utakmice na domaćem terenu. Već u četvrtom minutu gol za protivničku ekipu postigao je Nenad Lukić, da bi šut Vladimira Volkova u 14. minutu doveo do vođstva  od 2:0.

Šanse „Mačve“ ostale su bez realizacije sve dok Bojan Matić u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena nije smanjio vođstvo protivnika na 1:2.

Iako motivisani za izjednačenje, „crveno- crni“ do kraja susreta, kao ni njihovi protivnici, nisu uspeli da postignu pogodak.

Šef stručnog štaba beogradskog „Rada“ Gordan Petrić je istakao da su Šapčani bili bolji i ubedljiviji od drugog gola na meču, ali ih nije pratila sreća.

-Poveli smo vrlo rano, srećom smo dali golove možda i neočekivano za ekipu „Mačve“ i napravili smo neki potez neshvatljiv za mene. Nismo počeli da odrađujemo one zadatke koje smo se dogovorili tokom ovog nedeljnog trenažnog ciklusa. Mačva je od drugog gola apsolutno bila bolji protivnik i nisu imali sreće da i oni daju gol. Na kraju, mislim da su gledaoci koji su došli da gledaju utakmicu po ovom izuzetno teškom vremenu za igranje, mogli da vide lep fudbal i dosta borbenosti obe ekipe. Istina je da trenutno svi težimo da skupljamo što više bodova, a fudbal u Srbiji je takav da to da li ćemo biti u donjem ili gornjem delu tabele zavisi od mnogo faktora. Verovatno je da neće uvek zavisiti samo od nas na terenu- naveo je Petrić i poželeo šefu stručnog štaba „Mačve“ da u narednom periodu izbori gornji deo tabele, čemu se nada i za svoj klub.

Aničić je uputio čestitke ekipi Rada na pobedi i istakao da se utakmica igra svih 90 minuta.

-Ako hoćete da pobedite utakmicu, morate da igrate od prvog minuta. Nije dovoljno da igrate 75 minuta dobro, već od prvog do poslednjeg minuta. Mi smo u nekom ciklusu traumatičnih utakmica, gde primamo golove u 90. minutu, preokreću nam rezultat i svi nas hvale posle utakmice kako igramo dobar i kvalitetan fudbal. To je dobar fudbal za sve oko nas, a na kraju se gleda rezultat, tako da rezultatski ovaj naš fudbal trenutno nije dobar. U ovom ciklusu stvarno nemamo sreće. Pravimo šanse, realizacija nam je na nekim utakmicama dobra, ali s obzirom na to koliko šansi beležimo na utakmicama sa boljom realizacijom, imali bismo verovatno pet do šest bodova više. Jedino što možemo je da radimo još više i da popravljamo ove stvari koje nisu dobre. Nama je cilj ove godine opstanak u ligi, ne treba da se zaluđujemo nekim nerealnim ambicijama. Imamo trenutno smanjen igrački kadar, to nisu opravdanja, ali činjenica je da smo danas igrali bez dva možda najbolja igrača Lazarevića i Adamovića i to se, naravno, odražava na rezultat- rekao je Aničić.
U sedmom kolu Super lige Srbije, u subotu, 26. avgusta, Šapčani igraju sa ekipom Voždovca.
D.Dimitrijević

 

Exit mobile version