Mačva pobedila Mladost na svom terenu

Tri važna boda

U finišu preliminarne faze takmičenja fudbaleri Mačve savladali su u četvrtak ekipu Mladosti na svom terenu rezultatom 2:1 (0:0). Strelac oba pogotka crveno-crnih bio je Miloš Adamović u 51. i 55. minutu, dok je gol za smanjenje prednosti za goste postigao Aleksandar Pejović u 61. minutu utakmice.

Loše vreme nije sprečilo obe ekipe da pokažu borbenost na terenu, pa je Mačva već u prvom minutu zapretila preko Miodraga Gemovića, koji šansu za pogodak propušta i pet minuta kasnije. Prilike za domaćine u prvom poluvremenu imali su i Nenad Gavrić u 23. minutu, Lazar Ivić (35. minut) i Nemanja Tošić (46.minut). Gosti svoju šansu nisu iskoristili preko Stefana Dimića, koji nije uspeo da zatrese mrežu golmana Dušana Puletića. Mačva je već početkom drugog poluvremena uspela da dođe do prednosti, kada je Adamović bio precizan na asistenciju Gavrića. Četiri minuta kasnije, dvostrukom strelcu domaćih za drugi pogodak asistirao je Bojan Matić. Posle ubacivanja lopte iz kornera, Pejović je glavom postigao pogodak za goste, ali su crveno- crni zadržali istu prednost do kraja, uz pokušaje Gavrića, Matića i Arsenijevića da je povećaju.

Šef Stručnog štaba Mačve Dragan Aničić podvukao je da je Mačva ovom pobedom ostvarila cilj da bude među prve četiri ekipe u plejautu.

-Utakmica je bila jako teška za nas u psihološkom smislu, jer od utakmice sa Napretkom nismo pobedili, a bili smo blizu. Nije mi bilo drago što igramo sa ekipom Mladosti u ovom trenutku, jer znam kakav kvalitet poseduju. Bez obzira na to ko igra, imaju jako širok roster dobrih igrača. Očekuje nas još susreta sa istom ekipom i publika će imati priliku da uživa u kvalitetnom fudbalu, lepim šansama i golovima. Moram da pohvalim moje momke, jer imamo problem sa Gavrićem i Arsenijevićem, koji praktično ne treniraju tri- četiri nedelje. Gavrić je danas odigrao 80 minuta pod injekcijama, a Arsenijević 30 minuta i zaista im čestitam na tome. Sa njima dvojicom bili bismo znatno kvalitetniji- istakao je Aničić.

Pomoćni trener ekipe Mladosti Goran Stanić rekao je da činjenica da su u ovu utakmicu ušli sa velikim hendikepom  igračkog kadra zbog parnih kartona ne umanjuje pobedu Mačve.

-Mačva se bolje snašla po teškom terenu. Mi smo možda u prvom poluvremenu imali šansu preko Dimića da utakmicu povedemo u drugom smeru. Čestitam Mačvi na zasluženoj pobedi i verujem da će biti prilike da im se revanširamo- rekao je Stanić.

Mačva je nastupila u sastavu: Dušan Puletić (g), Filip Pejović (k), Nemanja Tošić, Lazar Ivić, Igor Ristivojević, Mladen Lazarević, Nenad Gavrić (Branislav Marković od 85.min), Nikola Milinković, Bojan Matić, Miloš Adamović (Filip Božić od 90.min) i Miodrag Gemović (Filip Arsenijević od 67.min).

Mladost: Zlatko Zečević (g), Stefan Jovanović, Slavko Marić (k), Aleksandar Pejović, Danko Kiković, Stefan Mihajović (Predrag Pavlović od 59.min), Stefan Dimić, Badara Bađi, Uroš Sinđić, Nikola Andrić i Stefan Golubović.

Žuti kartoni: Stefan Dimić u 49.minutu.

Prvo kolo plejaut faze takmičenja Mačva igra u Šapcu u subotu, 14. aprila,  kada se sastaje sa ekipom Borca iz Čačka.

D.Dimitrijević

Exit mobile version