Mačva dočekuje Zemun

U trećem kolu plej- auta Super lige Srbije

U trećem kolu plej- auta Super lige Srbije fudbaleri Mačve sastaće se sa ekipom Zemuna na svom terenu u četvrtak (25. aprila) od 18 sati. Šef struke Darko Tešović smatra da protivnik uprkos poziciji na tabeli poseduje individualni kvalitet, te da treba biti oprezan.

-Predstojećoj utakmici prilazimo veoma pažljivo, jer znamo koliko nam znači kad igramo kod kuće i koliko bi nam bodovi značili za naredni period. Ekipa Zemuna sigurno neće doći u Šabac spremna na poraz, već naprotiv, kao i protiv Spartaka i Voždovca, biće motivisani za napad i jurišaće na rezultat koji im je preko potreban, a mi imamo odgovor na svaku njihovu taktičku zamisao. Žarko želimo da odigramo na visokom nivou i imamo veliku motivaciju za to. Teren je idealan, sigurni smo i da će publika ponovo biti brojna bez obzira na derbi koji se igra u isto vreme, jer su Šapčani nebrojeno puta pokazali koliko vole Mačvu- istakao je Tešović na konferenciji za novinare u utorak.

Zahvalnost Gradu Šapcu

-Želeo bih samo da se zahvalim Gradu Šapcu na najvišem gradskom priznanju, Aprilskoj nagradi, koja je dodeljena Fudbalskom klubu „Mačva“ za ukupan razvoj i promociju grada u godini kada klub obeležava 100 godina postojanja. Ta nagrada nas između ostalog obavezuje da nastavimo sa dobrim rezultatima, ne odustajemo od svojih ciljeva i nastavimo da prezentujemo i klub i grad na najbolji način- pozitivnim rezultatima i sportskim ponašanjem i na terenu i van njega- rekao je Tešović povodom priznanja dodeljenog klubu na svečanosti povodom Dana grada.

Prvotimac Ivan Obrovac smatra da će pozitivan ishod utakmice ekipi doneti mirnoću u ostatku prvenstva.

-Ne bih ni jednog trenutka potcenio ekipu Zemuna, dolaskom novog trenera mnogo su promenili filozofiju igre i vidno napredovali, što pokazuju i rezultati, jer nisu izgubili nijednu utakmicu u plej- autu. Znamo da će doći motivisani za pobedu, ali sve je na nama i siguran sam da ćemo dati maksimum da izborimo pobedu- poručio je on.

Štoper Marko Mijailović smatra da je Mačva svesna značaja utakmice, a dodatan podstrek da se izbori pobeda je i prednost domaćeg terena.

-Zemun ima mnogo kvalitetnih igrača, dolaskom novog trenera su se malo trgli, počeli da pokazuju dobru igru. Istovremeno, mi igramo kod kuće i uz podršku naše publike verujem u pobedu i da ćemo time odraditi veliki deo posla, jer nam pobeda donosi mir i dodatnu stabilnost za preostala četiri susreta. Pozivam navijače da ispune tribine stadiona i da se zajedno od prvog do poslednjeg minuta borimo za sva tri boda- rekao je Mijailović.

Svi igrači, osim Gigića koji zbog parnih kartona neće biti u timu, u konkurenciji su za sastav protiv Zemuna. Blagajne na dan utakmice sa radom počinju u 16 sati, kada se otvaraju i kapije stadiona Mačve.

D.Dimitrijević

 

 

Exit mobile version