Ljubav prema poslu je recept za trajanje

Novinarka Tanja Ilić obeležila 1.000 izdanje emisije AS sport

Emisija AS sport autorke novinarke Tanje Ilić obeležila je svoje 1.000 izdanje, a svečana akademija tim povodom održana je u utorak u sali Osnovne škole „Laza K. Lazarević“ u Šapcu. Tokom dve decenije trajanja, kroz televizijski studio su prošli brojni sportisti, predstavnici klubova, a nekima od njih, kao i zvaničnicima Grada, prijateljima i sponzorima emisije, uručene su zahvalnice u znak dobre saradnje.

Prikazan je i video materijal u kome se autorka osvrnula na profesionalne početke i otkrila da je ceo njen život vezan za sport. Odrastanje na gradskom stadionu, bavljenje rukometom, fakultet, kasnije i odluka da radi emisiju, koja je naišla na podršku rukovodstva Televizije AS i tako već pune dve decenije. Kada u ovako brzom vremenu uspete da trajete, onda znači da vredite.

-Zaista sam ponosna i na početku programa nisam mogla da suzdržim emocije. Smatram da su svi koji su došli pre svega moji iskreni prijatelji. To su veliki šampioni, bivši, sadašnji, budući, ljudi koji pomažu sport, rade u sportu i na bilo koji način su vezani za sport. Pošto živimo u brzom i turbulentnom vremenu i nekako se sve stvara preko noći, mislim da se sve to što je brzo nekako vrlo brzo i završi. Najbolja potvrda kvaliteta je kada trajete. Ako emisija AS sport traje 20 godina, onda je to meni najveća nagrada kao autoru i voditelju i naravno, televiziji za koju radim, a pre svega za dobrobit šabačkog sporta. Šabac je grad sporta, grad koji i te kako ima šta da pokaže i koji se ponosi svojim prezenterima na sportskom nivou. Srećna sam, pre svega zato što radim posao koji volim sa toliko ljubavi u gradu sporta, jer da nije njih, sigurno ne bi bilo ni AS sporta, a naravno, ni Tanje kao autora- rekla je Tanja Ilić.

Na svečanoj akademiji o najpoznatijoj komentatorki fudbalskih utakmica govorili su sportski stručnjaci, poznati sportisti, ali i kolege, među kojima je i Dragiša Granić, koji je podsetio kako je počeo sa emitovanjem AS sport, ali i ispričao šaljive anegdote sa terena. Zanimljivo je da su prvi gosti u studiju bili rukometni vanzemaljci Đorđe Rašić i Veselin Vuković, koji su takođe dobili zahvalnice u znak dobre saradnje.

-Treneri maštaju da imaju najskuplji tim, najbolje igrače, ali to nije garancija najboljeg rezultata. Najvažnije je da ono što imate znate kako da upotrebite i napravite najbolje što možete. Mislim da Šabac ima sjajne sportske stručnjake, pedagoge, ljude koji mnogo znaju o sportu. Svi mi zajedno treba da damo doprinos da Šabac ostane i bude još bolji grad sporta, da pozdravljamo nove i ne zaboravimo stare šampione. Nadam se da će i AS sport biti jedna karika u tome- poručila je Tanja.

Program su vodili Teodor i Raša, dva dečaka iz Lazine i Nikolajeve škole, kajakaš i odbojkaš, sportisti, sjajni govornici i glumci. Nastupile su i učenice Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ Danica Pandurović i Tina Marjanović, kao i plesni studio „Kiko M“.

D.Dimitrijević

Redakcija “Podrinskih” čestita koleginici Tanji Ilić vredan jubilej

Exit mobile version