Лист Данас обележава 1. септембар у Шапцу

Поводом почетка школске године, дневни лист Данас промовисао је у Шапцу своје специјално издање, додатак посвећен образовању. Уз редовни дневни број, читаоци Данас-а добијају опширан додатак посвећен ђацима, просветним радницима и родитељима.
Додатак се бави и шабачким школама, а о образовању као најбољој инвестицији и плану Школе за 21. век, за Данас је говорио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Образовање – најважнија тема

– Почаствован сам чињеницом да је лист Данас у свом специјалном додатку посвећеном образовању, посветио пажњу шабачким школама и плановима нашег града да модернизује образовање: да школе буде боље, по угледу на европске, да деца иду у једну школску смену, у којој ће имати топли оброк и неопходну физичку активност, где ће страни језици и програмирање бити међу приоритетима. И када такав план поделите са новином као што је Данас, знате да сте на добар начин информисали јавност и још једном подстакли на размишљање како образовање може да се унапреди, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић током посете штанду Данас-а.

Душан Митровић, директор Данас-а, напоменуо је да је ова новина прва увела праксу обележавања почетка школске године. – Сматрамо да је то важан датум у Србији и да завређује значајнију промоцију. Претходних година били смо у Крагујевцу, Нишу, Ужицу и Београду, а ове године додатак о образовању промовишемо у Шапцу. Част нам је што је велики број Шапчана окупљен око нашег штанда. Уз сваки купљени примерак новине поклањамо књиге у издању Дан Граф-а, навео је Митровић.

 

Exit mobile version