Laži i samo laži

SAN STATISTE ZA GRADONAČELNIKA ŠAPCA

Od članova Srpske napredne stranke, naročito ovih šabačkih, teško je moguće čuti nešto istinito. Pa ni onda kada se njihove laži mogu, dokumentovano, dokazati. Ali, verovanje da će sto puta ponovljena laž u jednom trenutku biti usvojena kao istina možda ima upšorište među onim priprostim delom ove stranke koji nema kapacitet da misli nego samo da veruje.

E, upravo za taj deo građana Šapca poverenici GO SNS-a Šabac često održavaju konferencije za štampu i preko svojih „medijskih legija“ iznose takve laži i klevete koje se rečima ne mogu opisati. Ne smeta im ni to što na taj način izazivaju mržnju i neslogu među građanima koja nikom dobro ne može doneti. Ali može, bar se tako nadaju, doneti vlast njima. Što bi bilo tragično za više od tri četvrtine građana Šapca. I ko zna koliko budućih generacija.

Na te laži, kojima sam i ja i „Podrinske“ pa čak i moja porodica bili često izloženi, nisam mnogo reagovao. Možda ponekad, kad su stvarno preterali.

Međutim, kako dan za ponovljene izbore postaje sve izvesniji tako i laži poverenika GO SNS-a postaju sve žešći i brutalniji. Tako je na današnjoj konferenciji za plaćene medije Aleksandar Pajić, kandidat SNS-a za statistu gradonačelnika Šapca, optužio Televiziju Šabac i „Podrinske“ da nisu hteli ili smeli da isprate dolazak ministra prosvete i njegov obilazak dve šabačka škole. Iako su dobili zvaničan poziv za ovaj događaj. Ovu laž, statista za gradonačelnika, izgovorio je tako autoritativno da mu, umalo, i ja nisam poverovao. Međutim, ipak je to bila, kao i obično, njegova laž koja ima za cilj da diskredituje jedina dva šabačka medija koja imaju svoj stav i profesionalnost.

Naravno ovu njegovu laž moguće je veoma lako dokazati. Mada, kome? Njima, poverenicima, lakovernim naprednjacima, botovima…

Ali, kako je „Podrinskim“ istina najvažnija moram, poštovani čitaoci, argumentovano da vam pokažem kakav je Aleksandar Pajić lažovčina. Pa neka tuži kome hoće.

E, da pođem od onog istinitiog dela njegove priče. Tačno je da nam je iz Medicinske škole stigao mejl, 21.08.2020. u 14.18 sati i da u „Subjektu“ stoji „Poziv za medije“. Međutim, umesto teksta dobili smo samo tri zvezdice. I u atačmentu, u „Pozivu za medije“ takođe, stoje samo tri zvezdice. Kako „Podrinske“ imaju izuzetno dobru saradnju sa ovom školom mislio sam da je neka greška, što možda i jeste bila, jer su se ovakve greške i ranije dešavala u našim komunikacijama.

Ovako izgleda Pajićev poziv „Podrinskim“.

I, tu, verujem nenamernu grešku, statista za gradonačelnika Šapca, Aleksandar Pajić koristi da kritikuje uređivačku politiku našeg lista i da iznosi laži na naš rad.

Ali, kako narodna poslovica kaže: „ako laže koza ne laže rog“ tako i ovi skrinšotovani dopisi koje smo dobili dokazuju da Aleksandar Pajić laže. „Podrinske“ nisu dobile obaveštenje da ministar prosvete dolazi u Šabac. I to je istina.

A da jesmo sa velikim zadovoljstvom bi došli da ispratimo taj događaj jer imamo veliki broj pitanja na koja bi ministar trebao da nam odgovori.

Zato, Aleksandre Pajiću ne sporimo da imaš veliku želju da dobiješ ulogu statiste gradonačelnika u budućoj vlasti i da taj svoj san možeš da dosanjaš samo lažima, prevarama lakovernih građana i kriminalnim radnjama. Ali, ako i za taj san moraš ovoliko da lažeš onda te stvarno žalim.

NIJE SVE TAKO CRNO KAKO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovaćević

Exit mobile version