Laptop Anji Petrović za početak studija na Univerzitetu Oksford

Poklon od Grada Šapca

Gradonačelnik Šapca ugostio je,  3. septembra 2021. godine, Šapčanku Anju Petrović koja je upisala Univerzitet Oksford u Velikoj Britaniji. Povodom Anjinog polaska na studije i izvanrednih rezultate koje je do sada stekla tokom obrazovanja, gradonačelnik Pajić joj je uručio laptop u vrednosti od 200.000 dinara.

,,Anja Petrović je ponos Grada Šapca. Završila je četvrti razred mentorskog odeljenja Matematičke gimnazije u Beogradu gde je odlikovana Vukovom diplomom. Upisala je Univerzitet Oksford u Velikoj Britaniji i dobila punu stipendiju koju dobijaju 3 internacionalna studenta po godini. Pored brojnih medalja na republičkim takmičenjima, Anja je osvojila bronzanu medalju na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi. Osim odličnih rezultata u školi, bavi se i humanitarnim radom te je tokom prošle školske godine u Matematičkoj gimnaziji organizovala akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za nezbrinutu decu u Zvečanskoj. Svoje studije Anja započinje u Velikoj Britaniji za 2 nedelje. Za srećan početak Anja je od Grada Šapca dobila laptop u vrednosti od 200.000 dinara koji će joj dosta značiti u narednom periodu. Naš grad uvek će podržavati mlade ljude koji teže ka svom obrazovanju i usavršavanju jer ulaganje u obrazovanje jeste i mora da bude jedno od najvećih prioriteta svakog društva. Ono je ključni uslov za razvoj pojedinca i stvaranja boljih uslova za život čitave zajednice”, rekao je gradonačelnik i dodao da Grad Šabac, zajedno sa državom, ulaže mnogo u obrazovanje i stvaranje boljih uslova za rad, kako učenika, tako i nastavnog kadra.

,,Na putu usavršavanja, u opštem interesu, moramo raditi zajedno ako želimo da Grad Šabac učinimo gradom budućnosti za sve njegove stanovnike”, kazao je gradonačelnik.

Anji je pre pre tri meseca stigla vest da je dobila punu stipendiju na Univerzitetu Oksford gde će studirati inženjerstvo. Ona se zahvalila gradonačelniku na poklonu i istakla da će joj laptop dosta značiti u svom usavršavanju.

,,Ovaj poklon Grada Šapca daće mi podstrek i vetar u leđa za moje dalje profesionalno usavršavanje, ali mi takođe pokazuje i da Grad Šabac vodi računa o svojim talentima i da ceni trud i rad”, istakla je Anja.

www.sabac.rs

Exit mobile version