Kupus i Vučić

KAD VRAG ODNESE ŠALU

Stigao novembar. Vreme je da se stavlja i kiseli kupus. Tim povodom odem sa ženom, a gde dugo nego na kvantašku pijacu, da kupim kupus. Naravno, ona bira a ja, u tom procesu, služim da platim, utovarim i prevezem ovo najzdravije povrće u našoj kuhinji koje koristimo, kao salatu ali i za spremanje, mljac, mljac, sarmice.

I, tako, uđem autom u kvantašku pijacu. Dok sam plaćao taj famozni kupus priđe mi radnik koji radi na toj pijaci i ljubazno zamoli da pomerim auto jer sam nepropisno stao i zakrčio prolaz.

– Evo, odmah, pravdam se. samo da utovarim…

U tom momentu začusmo našeg prodavca kupusa kako se obraća tom radniku:

– Nećeš ti još dugo. J..o te Zelenović!

Mi u šoku. Od tog „šoka“ prva se oporavlj moja žena i pita:

– A čiji si ti?

– Vučićev! – odgovara ponosno „kupusdžija“ – zaposlio mi je sestru a ništa nas nije koštalo, samo sedam glasova iz kuće!

Utovaram džak sa kupusom, sedamo u auto i odlazimo. Sve vreme u autu muk. Kada smo došli do vikendice, gde smo nameravali da stavimo kupus u bure, žena iznosi veliki nož, besno seče glavice kupusa na četiri dela i baca ih na poveliku, tek izoranu, njivu pored kuće.

– Šta to radiš? – pitam u čudu.

– J..o ga Vučić – vrišti žena i nastavlja da baca kupus.

Tako, umesto u buretu „naš“ kupus završi na njivi kao hrana fazanima i ostalim živuljkama. Bar neka korist.

Ali, nema veze tek je počeo novembar ima vremena za kupus. Samo da onaj od koga sledeći put budemo kupus kupovali – ćuti.

Dokle smo došli!

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version