Kulturno istraživanje Balkana kroz muziku, ples i modnu reviju regionalnih nošnji

U Kulturnom centru „Rastko“ u Dalasu

U Kulturnom centru „Rastko“ u Dalasu u Teksasu 5. oktobra od 18 sati biće prikazana revija „Doživite Balkan“, koja predstavlja kulturno istraživanje Balkana kroz muziku, ples i modnu reviju regionalnih nošnji. To će biti prilika da Šapčanka Biljana Regan prikaže nošnje iz osam zemalja (Srbija, Rumunija, Bugarska, Severna Makedonija, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Slovenija), kako bi se publika upoznala sa raznolikom i bogatom kulturom tih prostora.

-Odazvali smo se pozivu naših ljudi koji su izrazili želju da vide unikatnu reviju narodnih nošnji i samim tim ukazali nam izuzetnu čast da budemo deo tog programa i promovišemo našu kulturu na jednom takvom multikulturalnom mestu- navela je Regan.

Biljana Regan od 2012. godine u Americi promoviše srpsku kulturu i tradiciju na modnim revijama, a krajeve iz kojih potiče prezentuje kroz bogatu unikatnu kolekciju narodnih nošnji koju poseduje. U okviru revije nastupiće muzički i folklorni ansambli Nightingale Trio ft. Rachel LaViola & Joseph Pilov, „Rastko“ i „Lyush“. Kulturni centar „Rastko“ u Dalasu je neprofitna organizacija koja između ostalog neguje srpsko kulturno nasleđe, tradiciju i jezik u tom okruženju kroz raznovrsne umetničke programe i na taj način doprinosi očuvanju srpskog identiteta.

D.D.

Exit mobile version