Kuća bez prozora i vrata

Misteriozna kuća u Sremskoj Mitrovici:

Prethodnih dana na društvenim mrežama pojavila se fotografija takozvane „misteriozne kuće“ u Sremskoj Mitrovici, koja nema ni prozore ni vrata, tačnije oni su zazidani i u kući ne postoji ulaz. Tragom te informacije, zaputili smo se u Mitrovicu i pronašli pomenutu kuću, i sa komšijama pokušali da razotkrijemo misteriju.

Mirna ulica u Železničkom naselju u Sremskoj Mitrovici, jedna kuća privukla je dosta pažnje. Ona nema ni prozore ni vrata. Komšije ne žele da govore o tome, ipak Vlastimir Benčik, ispričao nam je istorijat neobičnog zdanja.

„Tu niko ne živi zato što ona iznutra nije izrađena. Nema tavanice, pregradni zidovi su srušeni. Kada smo se mi doselili bila je neka baka koja nas je jurila, nije davala deci da se igraju tu, ona je valjda bila vlasnica toga. Kada je ona umrla, nismo znali ko su naslednici, valjda ih je bilo više, pa je kuća tako ostala. U poslednje vreme smo čuli da je njen sin nasledio to, ali on je u inostranstvu, valjda ga ne interesuje da se vraća ovde“, kaže komšija Vlastimir Benčik.

Komšija Vlastimir Benčik

Iako se u prvi mah čini da nema nikakve misterije, tamna priča ipak se krije iza napuštenog objekta. Naime, nekada davno, tokom dečje igre u napuštenoj kući jedan dečak je video misterioznu pojavu.

„On je onda po priči video devojčicu, plavu sa paž frizurom u suknjici koje su bile karakteristične za 60-e godine. On je nju viknuo ili šta već, niko ne zna šta se desilo unutra. Uglavnom roditelji su dečaka našli sa dvorišne strane kuće kako leži u travi, potpuno beo. Njegova kosa, obrve sve je bilo potpuno belo, a on od šoka nije mogao da priča“, navodi Benčik priču od pre nekoliko decenija.

Nikada se nije saznalo šta je tačno video, devojčicu nikada niko više od komšije nije sreo, a kasnije prozore i vrata vlasnici su zazidali.

„Nikad tu devojčicu više niko nije video. Tražili su je, komšije su se raspitivale, ali jednostavno sem tog dečaka koji je imao susret sa njom, niko je nikad nije sreo. Kasnije, porodica tog dečaka koji je imao susret u kući se odselila iz ovog naselja, bili su možda još šest meseci tu i otišli su, ne znam sada stvarno gde su, nikada ih nismo videli više“, objašnjava Vlastimir Benčik.

Nakon toga, kuća je ostala da propada i da sve prolaznike tera na razmišljenje, da li je samo misteriozna ili možda ukleta?

Đ.M.

 

Exit mobile version