Krštenje u Capariću najmnogodetnije porodice u opštini Ljubovija

– Evo dana koga stvori Gospod, radujmo se i veselimo u njemu. I zaista ovo je dan za radovanje jer smo šestoro dece porodice Nikolić krstili, i isprosili Božiji blagoslov za njihov život i uveli u red naše svete Pravoslavne Crkve. Ovo je primer svakome, prave Srpske pravoslavne porodice, u kojoj se vrednuje vera, ljubav, prave vrednosti, porodica, potomstvo, očuvanje porodice i Srbstva! Najmanje što možemo reći u ove blage dane posle Vaskrsenje Gospodnjeg jeste Hristos Vaskrse Nikolići, Hristos Vaskrse Capariću, Hristos Vaskrse Ljubovijo, HRISTOS VASKRSE SRBIJO! – reči su protonamesnika Petra Cvejića, paroha u Capariću!

Naime, za  jedanaestočlanu porodicu Nikolića u Capariću koju čine deda Savo, otac Dragan, majka Svetlana i osmoro dece, Nedeljko, Vidoje, Vidan, Mladen, Vladimir, Milena, Vujadin i Milica, konačno je došao dan kada su se svi uslovi poklopili da se šestoro njihove dece krsti. Kum im je Živorad Lukić iz Caparića, zaseok Valetić.

Krštenje je obavljeno u hramu svetoga oca Nikolaja mirlikijskog čudotvorca u Capariću. Skromno uz prisustvo najuže rodbine, uz svesrdne molitve sveštenika protojereja stavrofora, namesnika azbukovačkog Dragana Sekulića, paroha ljubovijskog, jereja Milana Spasojevića, paroha orovičkog i sveštenika ove parohije, protonamesnika Petra Cvejića, paroha azbukovačkog. Svoje radovanje je izrazio i episkop šabački G. Jerotej, poslavši svoj arhijerejski blagoslov, koji je boravivši za svetoga Nikolu 2022. god. u ovom Hramu imao priliku i da upozna deo porodice Nikolić. Za ovu priliku je i za novokrštene poslao darove, koje je uz vladičin blagoslov i uručio paroh Petar Cvejić.

Pripremio: B. Petrović

Exit mobile version