KOŠARKA

Sjajna atmosfera, Partizan ipak odneo pobedu!

 

ŽKK „Duga“ – KŽK „Partizan 1953 Volvo“ 73:87 (12:25, 25:14, 19:28, 17:20)

Hala sportova „Zorka“ u Šapcu. Gledalaca: 350.

ŽKK „Duga“: Nedović, Lazić, Pajtić, Maletić (kap) 11, Stepanović 38, Ristić, Popović 3, Ćosić 11, Bošković 10, Topuzović. Trener: Stepanović Vuk

KŽK „Partizan 1953 Volvo“: Ćirimanović, Nikolić 5, Ilić, Petrović M. 17, Milekić 2, Špikić 25, Dimitrijević 8, Milovanović (kap) 24, Stojanović, Petrović A., Todorović, Miletić 6. Trener: Kanjevac Miroslav

Šabac: 13.01.2016. godine. U atmosferi koja je opravdala očekivanja da će ovo biti praznik za sve ljubitelje košarke u Šapcu, pobedu je, nakon velike i izjednačene borbe tokom većeg dela utakmice, odneo za nijansu iskusniji tim iz Beograda.

Nakon nešto slabijeg starta u prvoj četvrtini, koji je uzrokovan važnošću utakmice i velikom željom igračica, „Duga“ je uspela da povrati kontrolu nad dešavanjima na terenu, te se na poluvreme otišlo sa zaostatkom od samo 2 poena. Motivisana igra domaćeg tima u trećoj četvrtini, koja je dovela i do potpunog preokreta u rezultatskom smislu i prvog vođstva „Duge“ sredinom tog perioda, ometena je neujednačenim kriterijumom suđenja, što je prouzrokovalo pad koncentracije i novi rezultatski preokret, ovaj put u korist renomiranog protivnika. Do kraja utakmica košarkašice „duge“ nisu uspele da se oporave, pa je i pored ogromnog truda koji je uložen, pobeda ipak otišla u Beograd.

Najbolje u domaćoj ekipe bile su Stepanovićeva sa 38 poena, koju su sjajno pratile Ćosićeva i Maletićeva sa po 11 pogodaka, kao i Boškovićeva sa 10. U timu „Partizana“, bolje od ostalih bile su Špikićeva sa 25 i Milovanovićeva sa 24 poena.

Sve čestitke sportskim prijateljima iz KŽK „Partizan 1953 Volvo“ na fer i korektnoj igri. Želimo im puno uspeha u nastavku takmičenja, kako u Kupu Srbije, tako i u okviru ligaškog takmičenja.

 

Exit mobile version