Komunalna policija kontroliše da li preduzeća poštuju odluke Gradskog štaba

Zaposleni moraju nositi zaštitnu opremu

Grad je do sada obezbedio više od 12 hiljada maski za privrednike, radnike u poštama, bankama, prodavnicama i fabrikama. Gradski štab za vanredne situacije doneo je 30. marta naredbu da svi zaposleni u zatvorenom i na otvorenom moraju nositi adekvatnu zaštitnu opremu i nadzor nad primenom te mere poveren je komunalnoj policiji.

-Od juče je počela kontrola primene ove naredbe. Obići ćemo sva privredna društva koja posluju na teritoriji grada Šapca i proveriti da li se ta naredba poštuje- naveo je danas načelnik Gradske uprave Milan Vasić.

Cilj je da se omogući nesmetan rad prodavnica i omogući nesmetano snabdevanje građana namirnicama, ali i da se primene sve mere predostrožnosti kako bi se sprečilo širenje virua COVID- 19.

-Gradski štab je 1. aprila doneo naredbu da se ispred svih poslovnih objekata u našem gradu koja i dalje obavljaju delatnost moraju postavljati dezo barijere, da svi sugrađani koji ulaze u te objekte moraju imati zaštitnu masku i dužni su da opredele jedno lice koje će to kontrolisati- rekao je Vasić.

Primenu ove odluke kontrolisaće pripadnici Odeljenja komunalne policije u Šapcu.

-Kontroliše se obaveza nošenja zaštitne opreme od strane zaposlenih prilikom obavljanja delatnosti pružanja usluga. Narednih dana ćemo nastaviti intenzivnu kontrolu, od 30 do 50 preduzeća dnevno, kako bismo obuhvatili sva preduzeća koja posluju na teritoriji grada- objasnio je Nenad Ilić iz Odeljenja komunalne policije.

Kršenje ovakve obaveze od strane preduzeća definisano je Krivičnim zakonom. Svi koji maske nisu dobili, mogu se obratiti Odeljenju komunalne policije na broj telefona 345- 700.

D.D.

Exit mobile version