Kompleksaši

LIČNI STAV: SALKO KARADAREVIĆ

Kad neplivač poziva našu decu da postanu plivači, prva pomisao koja mi pada na pamet je kompleks neplivača, čoveka koji za pedeset godina života nije naučio da pliva i ne prestaje da se koprca u blatu.

Kad si kopleksaš, onda nisi iskren pa si sklon laganju i ne kažeš da postoji gradski bazen, da je Grad Šabac organizovao obuku za plivače kroz koju je je već prošlo nekoliko generacija prvaka.

***

Društvo u kom doktori vuku komplekse od detinjstva može da ima ozbiljne patološke posledice. Kada porastu, takve osobe često postaju moralne nakaze.

Čudan neki doktor. Zamislite doktora koji u svojoj karijeri nije imao nijednog pacijenta. U međuvremenu je postao doktor društvenih mreža na kojima leči svoj bolesni kompleks. Svašta  doktor kompleksaš piše na društvenim mrežama. Sve osim istine.

***

Kad monter dobije kompleks bandere, ekspresno postaje doktor nauka ali kompleks ostaje. Kompleks krađe!

Tako smo svi mi lopuže, krimanalci, iako niko od nas nije falsifikovao  pečat i lažno se predstavljao. Kao on! Ovaj kompleksaš ima kompleks od Šapca.

On jednostavno na svoj  način pokušava da zaustavi razvoj našeg Grada.

Doktor banderaš je zapravo doktor tužibaba.

***

Kad imaš za kuma Sandokana, pa kao i kum jedno vreme provedeš iza rešetaka, onda se automatski stvara kompleks od poštenja.

Kompleksaši, nije za vas da vodite ovaj Grad, znaju Šapčani za vašu bolest.

Šabac je naš!

Exit mobile version