Koga predstavlja dr Dejan Pavlović?

Veliko zagađenje vazduha u Šapcu, ali i opšta nebriga o životnoj okolini, izbacili su, u prvi plan interesovanja javnosti, pitanje ko se to i u kolikoj meri bavi ovim problemom. A to podrazumeva i interesovanje za brojna udruženja i političke partije koje su sebi dale ključnu ulogu u borbi za našu „zdraviju životnu sredinu“. Međutim, kako vreme prolazi i kako se problemi ne rešavaju već sve više nagomilavaju očito je da pojeddinci koriste ovu „nesreću“ građana  za svoju ličnu korist. I političku i materijalnu.

I upravo ovim povodom, i sa ovom dilemom, u redakciju „Podrinskih“ stiglo je pismo jednog čitaoca koji postavlja osnovano pitanje: Koga predstavlja dr Dejan Pavlović?

“Čitao sam neki članak o ekologiji, i tu se spominjala European Green Party. Nisam znao da ta organizacija postoji, i zbog istog imena, samo prevedenog na srpski, Evropska zelena partija, sam pomislio da je to ogranak političke partije koju u Šapcu vodi dr Dejan Pavlović. Kako sam to pomislio, odmah sam i posumnjao da je to tako. Našao listu trenutnih članova i onih koji su u procesu učlanjenja, i naravno da tamo nema ništa iz Srbije. Pogledao listu Zeleni Srbije, i oni nemaju odbor u Šapcu.

Inreresuje me kako on uopšte ima pravo da koristi ime jedne velike organizacije, kada nema nikakve veze sa njima, a naročito kad nema veze sa ekologijom uopšte – stoji u pismu ”

Da li je dr Dejan Pavlović veštom manipulacijom „prisvojio“ ime „Evropske zelene partije“ i tako doveo u zabludu mnoge građane moraće sam da objasni. Ali značajnije pitanje od toga je: Šta su on, i njegova „Evropska zelena partija“ učinili? Ako ne računamo skupljanje plastičnih flaša po kanalima i veštu medijsku propagandu!

Exit mobile version