Kobile će, nadamo se, biti dobro!

Redakcija „Podrinskih“ zahvaljuje se svima koji su delili prethodnih dana video snimke i fotografije koje smo zabeležili u nedelju na Šabačkom hipodromu i tako doprineli da se skrene pažnja na probleme koje su imale kobile u vlasništvu grada Šapca. Nakon našeg pisanja obaveštena je veterinarska inspekcija koja je, iako je dobila nalog za vanredni nadzor juče u ranim jutarnjim satima, na teren izašla tek danas.

Veterinari su nekim kobilama dijagnostikovali neuhranjenost, sanirane su zatečene povrede, kobile su prebačene u druge bokseve u kojima imaju slamu do kolena a pored svake nalazi se dovoljno hrane, čiste vode kao i vitamina. Dobile su uslove, kako smo uspeli da saznamo, “kakve nema niko”. Dobile su uslove za život kakav zaslužuju – kvalitetan, dostojanstven.

Još jednom, zahvaljujemo se svima koji su delili naše objave, ali i onima koji su nam slali fotografije kobila kako iz boksa, tako i sa poljane i na taj način nam skrenuli pažnju da pokrenemo priču i borbu za život ovih kobila grada Šapca.

“Podrinske” će nastaviti da prate zdravstveno stanje i sudbinu ovih konja.

Isidora Kovačević

Exit mobile version