Koalicija „Metla- Opstanak“ podnela prigovor na Odluku o dodeli odborničkih mandata

Koalicija „Metla- Opstanak“ podnela je danas prigovor na Odluku o dodeli odborničkih mandata, ukazujući na to da je nezakonita.

-Danas sam u ime koalicije „Metla- Opstanak“ GIK-u predao prigovor na Odluku o dodeli odborničkih mandata s obzirom na to da je ista nezakonita. Ceo ovaj cirkus u organizaciji SNS  kriminalne grupe svoj pravi karakter pokazuje ovom odlukom.

Ukratko, nadležni organ nije konstatovao ostavke članova GIK- a iako je to mogao i morao da uradi. Ispada da ostavku, koja je lični čin i pravo, ne možete da podnesete nikad. Jer organ koji treba da je prihvati može da odluči da se ne sastaje, da ne imenuje nove članove i da ostavi na taj način komisiju i bez jedinog ovlašćenog da komisiju sazove, njom predsedava i odluke potpisuje. Predsedavajući koji je ovu odkuku potpisao postoji u aktima i golubarskog i lovačkog društva, ali ni u Zakonu ni u Poslovniku o radu GIK- ne postoji- naveo je Božidar Katić.

On je ukazao na to da sam sastav ove „komisije“ takođe pokazuje da ovaj organ nije u mogućnosti da odlučuje jer nema kvorum.

-Naime većinu i to nadpolovičnu u ovoj „krnjoj“ komisiji ima SNS. A to je Zakonom izričito zabranjeno. Jelena Jekić iz Ruske stranke menja člana koja odlukom suda to nije. I kao vrh ludila predstavnik Evropske zelene partije je u sastav komisije imenovana u septembru, a poslednji rok za imenovanje je protekao još u junu. Jedva čekam da vidim odluku po ovom prigovoru i tog stručnjaka koji za ovo i ovakvo jasno i očigledno kršenje zakona može da nađe objašnjenje. I malo podsećanje na misao velikog Valtazara Bogišića „Što se grbo rodi vreme ne ispravi- podvukao je Katić.

Exit mobile version