Ko u Savi pere pare?

Reka Sava, nekada najduža jugoslovenska reka, sada uz Tisu, najveća pritoka Dunava, duga 990 km (kilometara, da neko ne pomisli da je konvertibilnih maraka), a međunarodna… Sava je i granica Balkana i srednje Evrope, a granica je između BIH i Hrvatske.

Kod Šapca je najšira u svom toku, bila je najšira, ali su sprudovi koji su se pojavili devedesetih postali ostrva, pa je sremačka ili sremska obala došla do korita reke. Šta  će se desiti ako u jednom trenutku dođe do prirodne brane na najširem delu Save u svom toku… nasipi neće pomoći, a boga mi ni mehanizacija… desiće nam se biblijske poplave. Sava je u svom toku plovna od Siska, bar smo tako učili, ali kroz Šabac nije, jedva da se kreću i čamci. Sve to nije toliko strašno, da gradski moćnici nisu raspisali tender za izgradnju pontona na MEĐUNARODNOM PUTNIČKOM PRISTANIŠTU, sve u cilju bezbednosti putnika. Tender je raspisan i građane Šapca to bi koštalo tričavih 50 miliona dinara.

Miško je genije za vožnju, a ovi za pljačku. Čestitam, trebalo se setiti, mada i nije bilo teško, jer ipak i vladar bi voleo da je kapetan lađe.

REN-DžA ili BU.

Exit mobile version