Ko štiti vlasnika lokala kockarnice

Ruglo – klima uređaj na „Zelenom vencu“ još nije uklonjen

 

Dok se Šabac izgrađuje punom parom i dok grad dobija novo moderno ruho, dotle stare navike pojedinaca – moćnika bacaju senku na veliki angažman gradskih vlasti da Šabac ostane prva varoš Srbije. „Podrinske“ su pre nekoliko meseci pisale o „Zelenom vencu“ i postvili smo pitanje kada će da se ukloni veliki klima uređaj koji narušava autentični izgled spomenika kulture a koji je pod zaštitom države Srbije. Dokumentaciju, te vrste, smo našim čitaocima pokazali kao i dokument Zavoda za zaštitu spomenika i kulturnih dobara u kojem se eksplicitno navodi da klima uređaj na „Zelenom vencu“ mora biti pod hitno uklonjen. I posle nekoliko meseci to se nije dogodilo iako je i Komunalna inspekcija Šapca reagovala po istom osnovu ali, očito, bezuspešno. Ekipa „Podrinskih“ je tim povodom posetila vlasnika hotela „Zeleni venac“ u Šapcu, Dušana Stankovića, sa vrlo jasnim i preciznim pitanjem dokle će klima uređaji narušavati i uništavati zaštićenu zgradu „Zelenog venca“. Na naše veliko iznenađenje saznali smo da Dušan Stanković nije vlasnik tog lokala – kockarnice nego kako nam je naveo da je vlasnik tog lokala Živojin Vuletić, advokat iz Šapca kao i izvesni Života Vukojević koji je sa Vuletićem u suvlasničkom odnosu.

Dušan Stanković nam je ti povodom, oko sporne klime, prilično rezignirano rekao sledeće: „Državni organima sam u početku morao da dokumentujem da sporni lokal nije u mom vlasništvu i da sa klima uređajem, koji uništava svojim vlagom podrum i fasadu, nemam apsolutno ništa. Zavod za zaštitu spomenika Srbije je dao nalog da se klima ukloni a šteta nastala pod hitno sanira. Do toga, nažalost, nije došlo jer očito da Živojin Vuletić utiče na pojedince iz lokalve vlasti ali isto tako i na pojedine sudije koje po mom mišljenju donose pogrešne i protiv zakonite odluke jer se ništa ne dešava u sporu između Vukojevića i mene kao vlasnika „Zelenog venca“ i drastično sam diskriminisan i uskraćuju mi pravo na pravučno suđenje. Da zlo bude veće Vuletićev i Vukojevićev zakupac kockarnice neovlašćeno skida blombe sa mernih uređaja što je krivično delo i za to im niko ne podnosni nikakvu krivičnu prijavu. Meni je lično Vuletić rekao da mu u Šapcu niko ništa ne može jer je on vlast i da je moćan u gradu te da može da utiče na sudije šabačkog suda i da donose odluke koje on hoće. Apelujem da klimatizer ugrožava tunel u podrumu ispuštajući ogromne količine vode i uskoro može nastati velika katastrofa ako se sve to od vlage uruši.“

Ovo su bile reči vlasnika „Zelenog venca“ Dušana Stankovića a „Podrinske“ ponavljaju i podvlače da je „Zeleni venac spomenik kulture i da se na toj zgradi ne mogu izvoditi bilo kakvi radovi već samo oni za koje je odobrenje i dozvolu dao Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Valjeva. Dakle, klima uređaj em je ruglo, protiv zakonito postavljeno a može uskoro i da izazove katastrofu. Zakon mora biti jednak za sve i mora se poštovati.

Exit mobile version