Ko preživi biće jači

Blaga zima i preterano kišovito proleće obeležili su prvih šest meseci 2023. godine. Kiša je bila nesnosna i svi smo se radovali njenom prestanku, a onda je usledilo nekoliko vrelih dana da obeleže početak leta. Lepo je videti sunce koje se pojavi kroz prozor i najavi lep dan. Previše vlage doprinelo je da se nepodnošljivi komarci ogromne „mišićne“ mase obrušavaju na sve toplokrvno… užasni su i otporni ne samo na otrove već i na udarce, kao da imaju pancir.

Evo već nekoliko dana nema kiše, ali ima vlage prekomerno, na šta se žale i zdravi da otežano dišu, jer je visoka vlažnost vazduha. Preživeli smo razne nepogode, pa ćemo i ovo vreme preživeti. Ovim vremenskim (ne)prilikama iz sve snage pomažu i gradske stručne službe zadužene za čistoću grada tako što „izvedu u šetnju“ cisterne i polivaju vruć asfalt i pomažu građanima da jačaju respiratorne organe, jer koga ne ubijete njega ojačate.

Nije ovo prvi put da se tako radi, tu radnu naviku su preuzeli od prethodnika, takozvanih ŽUTIH LOPOVA i ne smeta im ni najmanje, jer očigledno da ne mogu sami da se sete neke originalnije gluposti.

Samo vi perite, ali da znate voda ne može da opere sve tragove koje ostavljate za sobom.

Zoran Rendža Gvozdenović

Exit mobile version