Ko je pilot u avionu

UVOĐENJE VANREDNOG STANJA PRAVI IZBOR ZA NAŠU DECU

Zemaljski dani teku. Dolazi proleće, vreme kada se budi priroda i rađaju ljubavi. Najavljeni su i izbori. A u opšti predizborni haos upetljao se i korona virus koji je, igrom slučaja, omogućio, sveprisutnom, predsedniku Srbije da se još više pojavljuje u medijima i tako “jača” izborne liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”, za parlamentarne izbore, za gradonačelnika Šapca, za predsednika opštine Merošina, Gadžin Han i svih drugih opština i gradova u Srbiji.

Jedan čovek će lično da vlada u 200 opština i gradova Srbije. Svaka čast. To nije mogao ni Sulejman Veličanstveni. Možda to i ne bi bilo tako loše. Sposoban čovek. Međutim, neki crv sumnje me nagriza. Ispod “Aleksandar Vučić – za našu decu” stoje imena nekih osoba. Zabrinjavajuće! Eto, na listi, ispod imena Aleksandra Veličanstvenog, recimo, za Šabac, a mislim da je tako i na svim ostalim listama diljem naše Srbije, čitam, imena nekih ljudi. Jeza… Grozota. Većini, što bi narod rekao, “orah iz ruke da ne uzmeš”. Lažovi, prevrtljivi, samoljubivi, zlobni, osvetoljubivi, nevaspitani, sujetni i krajnje nesposobni…

Dakle u pitanju je očita obmana i prevara lakovernih ili ucenjenih građana. I, ko to zaista treba da vlada našim gradom ili srpskim gradovima i opštinama? Aleksandar Vučić ili oni?

Naročito je zanimljivo kako taj nesoj objašnjava razloge zbog kojih građani treba da glasaju za njih ili obmanu zvanu lista “Aleksandar Vučić – za našu decu”. Na obično pitanje šta ste vi dobro uradili za svoj grad da bi građani glasali za vas (uobičajeno predizborno pitanje) dobijamo odgovore:

– za poslednjih pet godina Vučić je izgradio više puteva nego svi drugi za prethodnih 50;

– Vučić je udario temelje modernoj, finansijski dobro uređenoj zemlji;

– Vučić se kao lav bori za Srbiju;

– Vučić je otvorio najviše fabrika;

– Vučić pomaže penzionere;

– Vučić neće nikom da se dodvorava.

Dobro, ali šta ste vi uradili?

– Vučić… Vučić je… Vučić se…

 Da banalizujemo stvari

Hajde sad da banalizujemo stvari. Recimo, hitno Vam je potrebno da porodicu sa sve decom prevezete avionom iz Beograda u Niš. Na pisti dva aviona. U prvom pilot (1) proverene aviokompanije a u drugom pilot (2) aviJokompanije nekog novinara koji se svakodnevno pojavljuje u medijima, pisanim i elektronskim, i “pametuje” veličajući sebe i svoju aviJokompaniju. Da bi mogli da se odlučite koga ćete da angažujete imate pravo da pilotima postavite nekoliko pitanja:

Kakvo je vaše pilotsko iskustvo?

– Pilot (1): 10.000 sati leta na putničkim i komercijalnim avionima.

– Pilot (2): 480 sati leta na poljoprivrednim avionima. Ali jedan Ivanov (vlasnika aviJokompanije) čukundeda, episkop Nikanor (kršteno ime Nikola), potomak, po majčinoj liniji, popa Luke Lazarevića, bio je rektor bogoslovije, episkop Žički, redovni član Srpskog učenog društva, počasni član Srpske kraljevske akademije i član Senata Kraljevine Srbije. Dodeljen mu je Orden Takovskog krsta, Orden Miloša Velikog, Kraljevski orden Belog orla, Orden Društva crvenog krsta, Kraljevski orden Karađorđeve zvezde, Orden knjaza Danila I, znak Pravoslavnog kamčatskog bratstva, Spomenica 40. godišnjice Svetoandrejske skupštine i znak srpskog senatora.

Na kojim avionima ste leteli?

Pilot (1): Boing 777, Erbas A 380

Pilot (2): Utva 75, ali Ivanov pradeda Radomir Dimitrijević borio se na Solunskom frontu i odlikovan je Karađorđevom zvezdom.

Koja je cena prevoza?

– Pilot (1): To ćete morati da pitate nekog iz uprave. Ja samo vozim avion.

– Pilot (2): Po ugovoru nemamo pravo da objavljujemo cenu. Kad uđete u aviJon saznaćete. Međutim, Ivanov deda Cvetko Kovačević radio je 20 godina u rudniku. Cvetkov stariji sin bio je u Kraljevoj gardi a njegov mlađi sin, Ivanov otac, borio se, sa 17 godina, na Sremskom frontu. Odlikovan je ordenom za hrabrost i ordenom rada sa srebrnim vencem.

Šta bi ste rekli za “konkurenciju”?

– Pilot (1): Nisam imao priliku da vidim njegove sposobnosti.

– Pilot (2): Nji(h)ov pilot se “muva” sa stjuardesom.

Ako Pilota (2) poistovetite, recimo, sa dr Aleksandrom Pajićem jednim od “lidera” (nije prvi ali je “jednak”) šabačkog ogranka Srpske napredne stranke koji slično kao i Pilot (2) odgovara na pitanja na Vama je da razmislite kome ćete poveriti Vašu sudbinu i sudbinu Vaše porodice a naročito dece.

Pravi izbor je ozbiljna stvar! Istina, što oči vide, ili neizvesnost!

Mada imamo mi danas važnijih stvari od izbora. Uvođenje vanrednog stanja i formiranje Vlade nacionalnog spasa sa stručnim ljudima kojima ćemo verovati a ne sa stendap komičarima je prioritet.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version