Ključna reč

LIČNI STAV: Zapisi iz pomračenog grada

Moram priznati da politički marketing vladajuće stranke funkcioniše besprekorno. Nema sumnje da su angažovali sve ono što je, u oblasti marketinga, najbolje u svetu. I da su ih za „uspešan“ rad bogato nagradili našim parama. I to je u redu.

Potpuno je u redu da se predsednik obraća javnosti kao „lek“, tri puta na dan, jer Srbija je odavno postala bolesno društvo. A bolest mora da se leči i tu se ne gleda, ni razmišlja, kakvi se lekovi uzimaju. „Pijemo“ sve što nam se ponudi.

Međutim, problem je nastao onog trenutka kada je neko od tih „stučnjaka“, ili na inicijativu „poslodavca“, došao na ideju da građane Srbije, pored evidentne hronične bolesti, treba dodatno „zatrovati“. Mržnjom.

A taj „virus mržnje“ počeo je Gebelsovom metodom „hiljadu puta ponovljena laž postaje istina“ da bi se nastavio „epidemijom“ zvanom „ključna reč“.

Ne treba biti baš preterano vispren da bi se ukapiralo na koji način vladajuća oligarhija, po scenariju svojih „stručnjaka“, širi „zarazu“ koju će teško biti izlečiti.

I, tako, dok su „ključne“ reči poput: „za našu decu“, „predaja nije opcija“, „mir, stabilnost“, „volim Srbiju najviše na svetu“, rezervisane za predsednika i njegov „uži krug“ dotle se za „široke narodne mase“ koriste primitivnije, ali „ubojitije“ reči koje za cilj imaju da vređaju neistomišljenike.

Jedna od takvih „ključnih“ reči je i reč SISA!

Po istom „rukopisu“ ovu reč koriste, u svom obraćanju i komentarima, oni iz „agresivnijeg“ dela vrha stranke na vlasti do primitivaca i polusveta koji je, „ko Švaba tra la la“, ponavljaju botujući po lokalnim društvenim mrežama.

Naravno, ovde se mora postaviti i jedno logično pitanje: „Koji je interes pojedinaca da, koristeći se naručenim primitivizmom, šire i „razvijaju“ mržnju prema ljudima koji neće da misle kao oni?“

I ako je taj „interes“ jasan i vidljiv kod „agresivca“ iz vrha vlasti, „interes“ prostaka sa lokalnog nivoa je upitan.

Ovde mora da se postavi još jedno pitanje: „Po kom kriterijumu se, za obavljanje tih „prljavih“ poslova“ biraju „mediokriteti“ na lokalu?“

Ne znam da li to ima nekakve veze sa činjenicom da se u Srbiji užurbano radi i gradi pa su zato i LOPATE na ceni!

Ivan Kovačević

Exit mobile version