Kakva je situacija na spratu neurologije i ortopedije u Opštoj bolnici Šabac?

VAŽNO JE REĆI, KAKO BI SE SMANJIO BROJ INFICIRANIH U ŠAPCU

Javno pitamo Opštu bolnicu Šabac i Zavod za javno zdravlje Šabac:

  1. Šta se dešava na spratu gde se nalaze Odeljenje neurologije i ortopedije, onkološki pacijenti i pacijenti urologije?
  2. Kakva je dalja procedura? Kada, ko i koliko zaposlenih će biti testirano? Ako će biti testirani.
  3. Zašto građane ne informišete?
  4. Ko je nulti pacijent za bolnicu?

Redakciji „Podrinskih“ još jednom su se obratili sugrađani, kao i oni koji su zaposlenima u Opštoj bolnici sa pričom koju javno proveravamo, jer nemamo drugu mogućnost, kako bi svi Šapčani znali kakva je situacija.

Naime, naš izvor kaže da je juče pozvao Službu neurologije Opšte bolnice Šabac kako bi mogao da zakaže pregled. Usledio je odgovor, ističe naš sagovornik, da to nije moguće, da je jedna zaposlena koja radi na tom spratu gde se nalaze i Odeljenje neurologije i ortopedije juče testirana na virus COVID-19, nakon što je njenoj ćerki stigao pozitivan nalaz. Rezultat zaposlene koji je stigao pokazuje da je negativana na virus COVID-19. Ali, kažu naši izvori, da je juče zavladala panika na spratu.

Ne tražimo prepirku već očekujemo odgovore zdravstvenih institucija, kako se ne bi širile lažne vesti i kako se ne bi podigla panika. Skrivanje informacija dovodi do lažnih vesti, a sve to do još veće panike. Zato je bitno da zdravstvene ustanove konačno shvate da je važna saradnja sa novinarima. Ništa se ne može sakriti, ali se ćutanjem može pogoršati.

Važne su sve informacije kako bi naši sugrađani  sačuvali sebe, ali i naše heroje – zdravstvene radnike, koji se sada nalaze u prvim borbenim redovima. Zdravstvene institucije Šapca treba da shvate da davanjem informacija javnosti pomažu i našim junacima – SVIM ZAPOSLENIM U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA!

Isidora Kovačević

Exit mobile version