Kako se zove država u kojoj živiš?

OTVORENO PISMO BOBANU BIRMANČEVIĆU (DOKTORU)

Svedoci smo da se šabački naprednjački čelnici, svakodnevno, služe lažima kako bi ojačali svoju stranku i osvojili vlast u Šapcu. I to bi, verovatno, bilo u redu da se te njihove laži nisu potpuno otrgle kontroli i da ne ugrožavaju normalan život običnih građana i dovode ih u zabludu.

U početku su te laži služile da se naprednjaci obračunavaju sa svojim političkim protivnicima ali kako je vreme prolazilo i kako je naprednjački uticaj na medije bio sve veći njihove laži su počele da potpuno menjaju društveno političko uređenje naše zemlje.

Tako su sve državne institucije počele polako da „odumiru“ i da se pretvaraju u samo jednu ličnost – Aleksandra Vučića i šta on kaže. I sve što nam se danas događa dešava se zahvaljujući baš Aleksandru Vučiću. Sa nivoa Republike hvalospevi Aleksandru Vučiću prenele su se i na lokalni nivo. Svaki naprednjak, koji je preko bilo kojeg medija dobio priliku da se obrati građanima, morao je u svom govoru da izvređa Dragana Đilasa i nekog lokalnog političkog protivnika te da se i nebrojeno puta zahvali Aleksandru Vučiću i pokaže da nam bez njega nema života. Ni u Šapcu se od ovog pravila ne odustaje.

 

Medijska perjanica, Boban Birmančević

Ako bi se pravila neka analiza ko je od šabačkih naprednjaka najviše govorio na medijima (ne računajući fejsbuk gde primat drži Vujković M. Branko i njegovi botovi) onda je to svakako Boban Birmančević (doktor). Ali, ako bi se napravila i analiza šta je sve, u tim brojnim nastupima, govorio Birmančević došli bi do konstatacije – ništa, duplo golo, puž golać…

Za, recimo, poslednje četiri godine od Birmančevića nismo mogli da čujemo mnogo. Uglavno je to bilo:

– Nebojša  Zelenović je na izborima 2016. godine kupovao glasove.

– Nebojša  Zelenović je iz budžeta 2015. godine ukrao 5 miliona evra, dok je 2019. iz budžeta grada ukrao još dva miliona evra.

– Godinama niko ništa nije radio na putnoj infrastrukturi, a ono što Zelenović danas radi to je da asfaltira već asfaltirane ulice.

– Šabačka sela nemaju vodu ni kanalizaciju jer to ne interesuje šabačku vlast.

– Nebojša Zelenović ne propušta priliku za skupljanje jeftinih  političkih  poena, grubo zloupotrebljavajući medije plaćene iz budžeta grada Šapca.

Dakle, kao što možete pročitati, sve u svemu ništa. Sve same laži i obmane.

Međutim, ako sad pogledamo čime Birmančević „mami i vabi“ građane Šapca (one lakoverne) da glasaju za Srpsku naprednu stranku, da dobro ste pročitali – Srpsku naprednu stranku koju prdvodi Aleksandar Vučić jer osim te stranke i njenog lidera više niko ne postoji, i ako dobro razmislimo kakve su njegove poruke onda stvarno maoramo da se zabrinemo.

Srpska napredna stranka „besplatno“ asvaltira prigradske i seoske sokake.

Srpska napredna stranka će obezbediti nova radna mesta i zaposliti građane (svoje članove).

Srpska napredna stranka deli humanitarnu pomoć.

– Među prvim zadacima Srpske napredne stranke biće da ljudima koji žive u selima omogućimo pijaću vodu, kanalizaciju, uličnu rasvetu, asfaltiranje puteva.

Srpska napredna stranka neće dozvoliti da se neko kupovinom glasova, pretnjama i ucenama domogne vlasti u Šapcu???

Srpska napredna stranka će uraditi auto put od Rume do Šapca, most na Savi i brzu saobraćajnicu do Loznice.

Srpska napredna stranka će izgraditi otvoren bazen i sportsku halu…

E, sad, šta je ovde zabrinjavajuće? Pa, „Srpska napredna stranka“! Jer sve ono što su ingerencije države Srbije i grada Šapca uradiće „Srpska napredna stranaka“ koja, kao što vidite, jedina brine o nama, koja nas hrani, oblači, zapošljava… a sve zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

Zato, otvoreno pitam Bobana Birmančevića (doktora) da mi objasni u kojoj zemlji živi? I mi sa njim? Da li je to država Srbija promenila ime u „Srpsku naprednu stranku“ a da građani o tome još nisu obavešteni?

Da znam da treba i kome budem zahvalan što uživam sve blagodeti u državi „Srpskoj naprednoj stranci“. I da tako učim i vaspitavam decu.

Da na vreme (dok ne počnu gužve) menjam ličnu kartu i ostala dokumenta a tamo gde piše nacionalnost upišem Naprednjak!

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version